SE-ETK áloló-szülésznő szakára szeretnék jelentkezni, de sajna rossz az érettségi. Mit tehetnék?
2000-ben érettségiztem, a jegyeim 3-3 lenne, de ezzel nem vennének fel, viszont van nyelvvizsgám, meg egy közgazdász diplomám (ami úgyszintén lehetne tantárgy), de anno nem érettségiztem belőle. :(
Ebben az esetben újra kéne érettségiznem?
Többletpontokkal bőven a határ fölött vagyok, de a 3asok miatt a kalkulátor nem is számít.Szerintetek mi a teendőm?
Nem számítja, mivel a 2db 3-as csak 236 pontot ad, és 240 alatt nem számítható pont. :( Csak nem tudom ha már van diplomám, ráadásul felvételi tantárgyból akkor mi van?
Vagy hogy lehet újra érettségizni?
A nyelvvizsgára is kapsz pontot, ha közép - vagy felsőfokú.
Én újraérettségiztem, mert anno nekem is ilyen "fényesre" sikerült az érettségim. De hidd el, az az érettségi semmi ahhoz képest ami utána jön majd a suliban. :) Amúgy én javaslom az eü érettségit, én azt csináltam és a suliban az első évemet igencsak megkönnyítette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!