Kihez/hova tudnék fordulni ebben helyzetben?
Tovább szeretnék tanulni, (estrire járok most) de teljesen tanácstalan vagyok hogy hová is tudnék menni. Egyrészt mert ataxiám, dislexiám, némi discalculiám (tulajdonképp csak olyan mint ha figyelmetlenség lenne de a vizsgálat szerint nem az), disgrafiám van. Olyat sem szeretnék tanulni amit nem tudnék késöbb csinálni se olyat amivel meg elhelyezkedni nem tudnék mert tömegszakma. 18/f 11.-es tanuló.
jó vagyok: - kémia, matek, angol, fizika (bár ezt utálom),
utálom: történelem (tanár miatt)
"jó vagyok: - kémia, matek, angol, fizika"
Ha jó matekos vagy discalculiával, nem kell aggódnod. Nekem is van egy enyhe fokú szerintem (felcserélek számokat), de logikailag úgy érzem, topon vagyok.
Ha tényleg jó vagy matekból, én mérnöki szakmát javaslok, arra sokáig lesz kereslet.
Szia!
Az egyik PhD-s gyakorlatvezetőmet tudnám példának hozni, ő mesélt nekünk róla, (és hát láttuk is rajta) hogy hasonló (dislexia) problémákkal küzd. Ha jól emlékszem, informatikai középiskolába járt, és mikor elhatározta, hogy orvosira szeretne menni, nem sokan hittek a sikerében. Kevés természettudományos előismerettel fél évet rátanult az érettségire, felvették az orvosira és most nagyon sikeres. Bármibe is fogsz, ha eléggé érdekel, ezek a hátrányok ne fogjanak vissza, menni fog! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!