Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szeretnék tájékozódni. Hogyan...

Szeretnék tájékozódni. Hogyan lehetek pszichológus?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, és gimibe járok.Szeretnék tovább tanulni valahol.Őszintén, engem a pszichológia nagyon érdekel.Jó pár ismerősöm is mondta hogy pszichológus szeretne lenni, de végül is nem úgy alakult és másnak ment tovább tanulni.De én komolyan venném, mert tényleg érdekelne.Na de elég a kertelésből.Néztem egyetemeket.És hát bölcsészkaron találtam is.De viszont, előre kell gondolkodnom.Mivel az új felsőoktatásba bejutás mikorra én oda kerülök nagyon nehéz lesz.(mint tudjuk sok egyetemtől elakarják venni az állami finanszírozást)Ezért kell még most eldöntetem, hogy ösztönözzem magam.Egyik kérdésem az lenne, hogy a pszichológia szaktól is meg akarják-e vonni az állami támogatást vagy sem?Utána olvasgattam de nem igazán tudtam kivenni belőle.A második kérdésem az lenne, hogy a Semmelweis egyetemnek van olyan szakja, hogy orvosi pszichológia és pszichomatika.Hogy ezek valójában mit takarnak?Mármint az orvosi pszichológiáról szeretnék több mindent megtudni.Elnézést hogy hosszú lett, de csak így tudtam leírni magam.:D Előre is nagyon köszönöm, aki elmagyarázza a dolgokat, hogy mi merről hány méter.:)
2012. jan. 3. 17:18
 1/10 anonim ***** válasza:
A pszichológia a legújabb őrület, ami 10 éve volt a közgáz, aztán meg a nemzetközi gazdálkodás, túrizmus és most ez. Elhelyezkedni csak akkor fogsz tudni vele, ha nagyon jó kapcsolataid vannak a szakmában, különben bele s eérdeme svágnod, mert lassan annyi va
2012. jan. 3. 17:34
 2/10 A kérdező kommentje:

De máshoz nincs elképzelésem.:/

Már jó párszor felvetődött bennem.Nem azért szeretnék menni, mert könnyű vagy valami.Mert tényleg érdekel.De ezen kívül fogalmam sincs mi lehetnék.A biosz földrajz érdekelne, de olyan szakokat nem találtam amik tetszenének.Ahova meg inkább a biosz kell oda kémia is.(amit nagyon utálok)De matek is általában.(az se az erősségem)

2012. jan. 3. 17:52
 3/10 anonim válasza:
Szerintem ne add fel! Egy cipőben járunk! Én hallgattam másokra, és turizmusra mentem - persze kapcsolatom is lenne bőven, de miért csináljak olyasmit, ami nem érdekel?Személy szerint nekem a saját terapeutám vetette fel, hogy nem merült-e fel bennem a pszichológia, mint eshetőség, mert lenne hozzá érzékem... Igen, tény, hogy sokan állnak pszichológusnak, de jó szakember kevés van közöttük! Szóval most gőzerővel készülök az emelt törire és bioszra! Neked is kitartást, és sok sikert kívánok!
2012. jan. 4. 10:41
 4/10 anonim válasza:
Ami a SOTE-t illeti... először még göröngyös az út odáig! El kell végezned az egyik bölcsészkaron a pszichológiát(ez 5 év), amiről oklevelet kapsz, és utána mehetsz szakpszichológus képzésre a SOTE-re. Ott ugyanis nincs pszichológia szak, csak továbbképzés.
2012. jan. 4. 10:43
 5/10 A kérdező kommentje:
Ja értem.Csak azt gondoltam, hogy valami más milyen pszichológia(SOTE) lehet vagy valami.Amúgy egy pár évet talán itthon töltenék HA persze eltudom végezni, mert percről percre változtatják a felsőoktatás beli ötletüket.Annyira nehéznek érzem, mert akkor most hajtsak vagy se.Érdemes gimibe járni még vagy se.Mert ha azt találják ki, hogy netán elveszik a pszichológia felől az állami finanszírozást nekem lőttek.Nem vagyunk mi annyira gazdagok hogy azt tudjam állni és a családom.Nem bánnám ha egy öt évvel idősebb lennék.Irigylem is bátyámat, hogy ő sikeresen jár egyetemre támogatásokkal, meg egyebekkel.Természetesen köszönöm a biztatást, és az információt.:))))
2012. jan. 4. 20:59
 6/10 anonim válasza:

Előző kettő voltam. :)

Nekem sincs megtakarított pénzem, hogy abból álljam a tandíjat. Viszont amíg felvételt nyerek, tudok spórolni, és még dolgozni is suli mellett. - Ahogy most is teszem.

Nem hagyhatom, hogy az álmaimat romba döntse az állam! Aztán ott van még a diákhitel eshetősége, amit a legrosszabb esetben vennék csak fel...

2012. jan. 4. 21:57
 7/10 A kérdező kommentje:
Persze alap lenne hogy dolgoznék valamit, mert anélkül nehéz lenne.Csak úgy hallottam hogy ha teljesen elveszik a támogatást akkor egy egész kerülhet egy millióba is akár.Annyit meg a föld alól se tudok előteremteni.:/
2012. jan. 5. 00:23
 8/10 anonim válasza:

Hát, csak reménykedhetünk...

Inkább az olyan szakoktól kellene megvonni a támogatást, mint a kommunikáció...annyi van belőlük, mint a nyű, és mégis milyen diploma az?....

2012. jan. 5. 11:28
 9/10 A kérdező kommentje:
Most hallottam matektanáromtól hogy 4600 közgazdászt vettek fel eddig, most lecsökkentették 250-re asszem.Magyarán én is mehettem volna közgazdásznak.Mellesleg itt a gyakorin volt egy kérdést egy közgazdász nem értett egy népsűrűségi diagramot.WTF??Azt még én is letudom olvasni...
2012. jan. 6. 16:16
 10/10 anonim válasza:
Vegul milyen szakon vagy?
2022. jan. 2. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!