Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan legyek szorgalmasabb?

Hogyan legyek szorgalmasabb?

Figyelt kérdés
Elég okos fiú vagyok, azonban a gép leköti a figyelmemet.. S általában minden az utolsó pillanatra marad. Hogyan motiválhatnám magam ez itt a kérdés.
2011. dec. 28. 12:22
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem ne a motivációnál fogd meg a dolgot. Az belülről jön, vagy van, vagy nincs, de ettől még el kell végezni azokat a feladatokat is, amikre nem vagy belsőleg motivált.

Szerintem oszd be előre az idődet. Jelöld ki a napnak azt az időszakát, munka vagy tanulásmennyiség függvényében, amikor arra koncentrálsz. Tehát mondjuk határozd el, hogy ha napközben suliban vagy, akkor utána hazamész, ebéd, lepakolás, mondjuk szigorúan 10 perc pihenés, lazítás (NEM a gép előtt, hanem egy könyvvel, vagy csak lefekve a heverőre és semmittenni), majd legyen 3 óra, amit a házi feladatra/munkára szánsz. Addig a gép legyen KIKAPCSOLVA. Különben csak fél szemmel foglalkozol a dolgoddal.

Amikor lejárt a kijelölt 3 vagy 4 vagy akármennyi óra, akkor elrakod a munkát, és akkor lehet gépezni.

2011. dec. 28. 12:38
 2/2 anonim válasza:
Ezzel a ténnyel enis igy allok, hogy lusta vagyok, de okos fogekony vagyok a dolgokra. Szerintem mindenki azt csinalja amit szeret illetve amiben jo is. Ha valamit elakarsz erni az eletben h ne a szuleid tartsanak el felnott korodig akkor valamirol le kell h mondj pl. A szamitogeprol. Apukam beiratott a tudtom nelkul jogsira, azt hittem h nem vagyok kepes megcsinalni es feltem de rajottem h erdekel es akarom, mindossze masfel honap alatt megszereztem a jogositvanyomat kocsira.
2011. dec. 28. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!