Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Csak az lehet pszichológus...

Csak az lehet pszichológus akinek nagyon jól sikerül az érettségije?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Hát sajna nem valami hű de jók a jegyeim ( főleg matek mindig 2es..) ,de nagyon szeretnék pszichológus lenni. még van két évem, ennyi idő alatt össze tudom szerintetek szedni magam?

Milyen iskolák vannak ahol pszichológiát tanulhatok? Mi kell hozzá,hogy felvegyenek?

2009. máj. 20. 15:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
szerintem bőven sikerülhet..jó érettségi,nyelvvizsga(ák),egyéb plusz pontok simán összejöhet. a pszicho-.hoz szerintem nem is a matek a felvételi tárgy...HAJRÁ!!
2009. máj. 20. 15:34
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Minden szak eloir X felveteli targyat, amelybol kettot kell valasztani, s azokbol kotelezo az erettsegi.

Tehat nezzuk konkretan a pszichologiat.

Erre a szakra magyar, matek, tortenelem, idegen nyelv, biologia targyak vannak megadva, tehat ebbol kell kettot kivalasztani, amibol mindenkepp erettsegizel. Mivel a felsorolt targyak kozul 4-bol kapasbol erettsegizni kell amugy is, sok agyalast nem igenyel a dolog. :)

A felveteli pontokat ketfelekeppen szamoljak:

Vagy ugy, hogy beszamitjak az utolso 2 ev ev vegi jegyeit (fo targyakbol csak), es az erettsegi jegyeket is, VAGY lehet alkalmazni az un. duplazos modszert, ami csak azt a ket targyadat nezi, amit felveteli targynak valasztottal.

Tehat tegyuk fel, hogy szereted a magyart es a torit (vagy barmely masik 2 targyat a fentiekbol), ezekre rastartolsz, es jo erettsegit irsz beloluk - legalabb az egyikbol emelt szinten. A duplazos modszernel csak ez a 2 erettsegi szamit be + a tobbletpontok (nyelvvizsga, OKTV, emelt szint..).

Pl. tori erettsegi 90%-ra sikerul, a magyar pedig 86%-ra, akkor ezeket osszeadod (179) es megduplazod: 352 pont, es erre jonnek a tobbletpontok.

Remelem, ertheto, tehat nem baj, ha nem vagy olyan jo valamibol, a lenyeg, hogy 2 targybol nagyon jo legyel, es szerezz be legalabb 1 nyelvvizsgat is!

2009. máj. 20. 15:36
 3/12 anonim ***** válasza:

Hát ha a matekod kettes, abból két év alatt nem fogsz vszínűleg hibátlan érettségit csinálni. Marad a duplázás. De azért teszem hozzá, emelt szinten már a 80% is elég jó eredmény, de ha az emelt szinted 80%, a középszinted 90%....az még csak 440 pont, a pszichológiára meg 450-455 körül mozogtak a ponthatárok.

Igencsak rá kéne hajtanod két tantárgyra:S

2009. máj. 20. 16:56
 4/12 A kérdező kommentje:

hát igen gondoltam,hogy nem lesz könnyű. Hát én a választható tantárgynak az infót jelöltem ( nekünk csak 10. ig volt biológiánk kémiánk stb) mert közgáz suliba járok..

szóval ha mondjuk angolból külön suliba járok és lerakom 11.ben a vizsgát középszinten arra is kapnék többletpontot?

+ még ha infóból is 11.ben leérettségizek arra is kapnék vmi pluszt?

2009. máj. 20. 21:17
 5/12 anonim ***** válasza:
Neeeem. Dehogyis! Azokra nem jár! Szerintem tájékozódj kicsit továbbtanulási könyvekből, vagy nézz fel a felvi.hu-ra. Plusz pontot nyelvvizsgákra, országos sportteljesítményre, OKTV-re (ha jó helyezést érsz el), és hátrányos helyzetre, fogyatékosságra adnak. Ha csak előrehozott érettségit teszel, arra nem adnak, olyat sok diák szokott tenni. Nem akarlak elkeseríteni, de ha nem vagy jó tanuló, igen kevés az esélyed a pszichológiára, ugyanis nagyon magasak a ponthatárok, és a képzés is nagyon erős. 450 pont alatt nem is érdemes próbálkoznod. (A költségtérítés 430 körül mozog.) Válassz vmi könnyebb szakot, ami jobban megfelel képességeidnek!
2009. máj. 22. 19:44
 6/12 anonim ***** válasza:
ja, meg emelt szintű érettségire is adnak plusz pontot, ezt elfelejtettem :)
2009. máj. 22. 19:45
 7/12 anonim ***** válasza:

Pszichológiára a felvételi tárgyak a következőek: magyar, töri, idegen nyelv (angol, német, orosz, francia), matek, biológia.

A ponthatárok tavaly: ELTE 456, DE 455, Pécs 438, SZTE 405

(nem tudom így hirtelen hol van még pszichológia szak:))

Mondtad, h a jegyeid nem túl jók, így vszínűleg marad a duplázás...

Ugye matek nem az erősséged, az kiesik. Bioszt nem tanultál, az is kiesik. Marad a nyelv, a töri és a magyar.

Egy tárgyból emeltezned is kell, különben sehogy sem lesznek meg a pontjaid (kivéve ha iszonyatdurván hátrányos helyzetű vagy, vagy OKT-t nyersz:D). Nyelvből nem előnyös emeltet tenni, hiszen vagy a nyelvvizsgát, vagy az emeltet nézik, csak az egyikre kapsz pontot.

Ebből következik, h magyarból vagy történelemből kellene emeltet csinálnod. Tehát egyikből írsz egy nagyon jó középszintet, a másikból egy nagyon jó emelt szintet, akkor elérhető.

De emellett persze meg kell lennie a pluszpontjaidnak. Csinálsz egy középfokú nyelvvizsgát, meg az emeltre kapsz 40 pontot, így a 80 pontból meglesz 75. (Még egy nyelvvizsgával maximalizálhatod a dolgot.)

Ha így számoljuk...akkor egy 80%-os emelttel, és egy 90%os középszinttel, 75 pluszponttal 415 pontod lesz. Ez már elég lehet Szegedre. (persze a ponthatárok változhatnak ugye...). Ha ezeknél jobbra írod az érettségit, vagy megszerzed még a maradék 5 pluszpontot, akkor több pontot is össze tudsz szedni. De ez alatt szerintem nem érdemes gondolkodni.

Ha a magyar és a töri lehetőség nem tetszik, akkor még van két éved arra, h ráállj a bioszra pl.:)

Sok sikert!!!

2009. máj. 23. 15:52
 8/12 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Amúgy tényleg mindenféleképpen olvasd el részletesen a felvételi pontszámítást.

Jah és arra figyelj, h az emeltre csak akkor adnak pontot, ha felvételi tárgyad. P. egy info emeltszinttel csak arra mész, h megvan az ötödik kötelező tárgyad.

2009. máj. 23. 15:54
 9/12 anonim ***** válasza:

Előző! Te teljesen el vagy tévedve! Ha a 2008-as államis ponthatárokat nézted, akkor nagyon elnézted, mert SZTE 454! Államilag támogatottnál sehol nem megy 450 alá!!!

Károli 456, ELTE 456, Pázmány 455, DE 455, SZTE 454, PTE 454

2009. máj. 23. 16:26
 10/12 anonim ***** válasza:

Igazad van, tényleg elnéztem. Csodálkoztam is h Szeged miért ilyen alacsony a többihez képest:D Véletlenül a költségtérítésest néztem.Köszönöm h kijavítottál:)

Ez esetben szegénynek még kb. ennyi esélye sincs. Nem mondom h lehetetlen, de ha a két tárgyból 95%-ot ír (ami azért emelt szinten igencsak nehéz...), és az összes pluszpontot megszerzi, 460 pontja lesz:(

De ha csak a matek necces, és a többivel fel tudja húzni az átlagát, akkor nem kell dupláznia, hátha úgy jobban jön ki. Feltéve ha az év végi jegyei is jók, a matekot leszámítva...:(

2009. máj. 23. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!