Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan működik az a gyakorlatb...

Hogyan működik az a gyakorlatban, ha valaki levelező szakra jár?

Figyelt kérdés

Jelenleg már tanulok valahol nappalin (Budapesten, ás itt is élek), de most szeretnék történelem szakra jelentkezni e mellé.

Mivel a suli, ahová járok, nem indít nappalin töri szakot, mindenképp máshová kell mennem. De ha jól gondolom, nem valószínű, hogy meg tudnám oldani, hogy egyszerre járnak két különböző intézménybe, nappalin, ezért gondoltam a levelezőre.

Viszont általánosságban nem sokat tudok a levelező szakokról. Azt tudom, hogy pár hetente van egy nap, amikor megtartják tömbösítve a tanórákat, de akkor közben kiadják, hogy mit kell tanulni? Vagy hogy zajlik ez? És a beszámolók milyen gyakorisággal vannak, és (általában) milyen formában?

Ha levelezőre járnék, például én is jelentkezhetnék Erasmus ösztöndíjra/más külföldi ösztöndíjra?

Nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni pár használható infóval. :)

(És véleménynyilvánítást nem kérek, nem kötelező szeretni a történelmet!)

2011. dec. 26. 18:42
 1/3 bánomisén ***** válasza:
100%

Az egyik diplomámat levelezőn szereztem, nekünk havonta volt egy hosszú hétvégés jelenésünk az egyetemen, ahol leadták az előadásokat, megadták az irodalmat hozzá. A vizsgaidőszak ugyanúgy ment, ahogy a nappalin.

Erasmusra, ilyesmire nem jelentkeztem, erről nem tudok mondani semmit, bocs.

2011. dec. 26. 18:48
 2/3 A kérdező kommentje:
Semmi baj, köszönöm szépen a választ! :)
2011. dec. 26. 19:03
 3/3 anonim válasza:
91%

A diplomámat levelezőn szereztem. Általában havonta egy csütörtök-péntek-szombat volt az oktatás. Az órákat tömbösítve tartották. A tanár elmondta a félévi követelményt (zh, vagy beadandó/paraméterek, vagy írásbeli vizsga, vagy szóbeli vizsga, vagy kiselőadás), majd elmondta a felkészüléshez a kötelező és ajánlott irodalmat, és leadott, vagy minden tételből egy vázat (legfontosabb támpontokat), vagy elkezdte, és jutottunk, ameddig volt időnk.

Általában levélben is lehetett velük egyeztetni, de személyesen is segítettek.

A vizsga együtt ment a nappalisokkal, az ő tételsorukból húztunk. Mindenben egyezett a követelmény, az államvizsga is együtt volt velük, nem volt megkülönböztetés.

Erasmusra elvileg ugyan úgy lehet jelentkezni levelezőn is.

Jelenleg is járok levelezőre, ez kéthetente két nap, van közös óra a nappalisokkal (ergo ugyan azt tanuljuk, ugyan olyan feltételekkel és követelménnyel), és minden órára (az első kivételével) készülünk kiselőadásokkal, beszámolóval, van amiből ez nincs, ott zh-t írunk, és van ugyan úgy vizsga, az szintén a nappalisokkal, vagy más időpontban, de főként szóban történik. Államvizsga tételsora egyforma a nappalisokéval.

Levelezőn a tanárok általában adnak segédletet (ppt., irodalom, egyéb) a felkészüléshez, de nekem az a tapasztalatom, hogy mennyiségre nem kérnek kevesebbet. Bliccelni nem lehet, és arra sem lehet hivatkozni, hogy dolgozom, és kegyelem kettesek sem nagyon vannak csak azért, mert levelező. Nem egy bukás történik...

2012. jan. 4. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!