Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik az a magyarországi...

Melyik az a magyarországi egyetem, amit külföldön is elismernek?

Figyelt kérdés
2011. dec. 23. 17:48
 1/6 anonim ***** válasza:
36%

ELTE

meg talán,de csak TALÁN Corvinus

2011. dec. 23. 18:21
 2/6 anonim ***** válasza:
A magyar orvosi diplomát elismerik külföldön is. Szerintem mást nem nagyon.
2011. dec. 23. 18:45
 3/6 anonim ***** válasza:
47%
Attól függ. Természettudományra tudom: Ha PhD-t végzel, jó átlaggal, jó nyelvtudás és vannak publikációid akkor szerintem ELTE, SZTE, DE kerülhet szóba, persze attól függ mit akarsz külföldön.
2011. dec. 24. 11:29
 4/6 anonim ***** válasza:

Egyiket sem ismerik (el). Ha kimész külföldre, nem fogják ismerni sem az Elte-t sem a Corvinust, ezzel ne áltasd magad. Külföldön 0 ismeretséggel te leszel az utolsó a sorban, akit a munkaadók felvesznek, előtted pedig mindenki, aki az adott országban végezte az egyetemet.

Amivel el tudsz külföldön helyezkedni, azok a hiányszakmák. Az orvosainkat sem azért várják külföldön mert hu de kurv@ jó az orvosképzésünk (egyébként jó) hanem mert HIÁNY van belőlük. Ahogyan bizonyos mérnökökből is. A tudásoddal és a hiányszakmákkal tudsz kint elhelyezkedni nem az egyetem nevével, azt felejtsd el... Ha az számít, akkor menj külföldi egyetemre, azt adott országban biztosan elismerik. Például Angliában a referenciák többet számítanak mint az, hogy hol végeztél..

2011. dec. 24. 11:31
 5/6 A kérdező kommentje:
külföld alatt Szlovákiát értettem.
2011. dec. 24. 17:23
 6/6 anonim ***** válasza:

Látom már régebbi a kérdés,de válaszolok.

Van még Magyarországon olyan diploma,amit a világon mindenütt elismernek,ez pedig az NYME-EMK erdőmérnöki diplomája,a kar(nem az egyetem)nagyon jó kapcsolatokat ápol a külföldi erdészeti egyetemekkel és szervezetekkel,ezen kívül régebben sok erdész vándorolt ki Kanadába(és Angliába),és nagyon pozitív visszajelzéseket kapott az egyetem,az erdőmérnöki képzés pedig ebben az évben már 204 éves.

Én erdőmérnökire jelentkeztem első helyen,szóval javítsatok ki ha tévedek valamiben(ezeket olvastam).

2012. máj. 20. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!