Mi az istent érdemes tanulni manapság felsőoktatásban, amivel el is lehet helyezkedni?
Egy tuti: lehet mondani(és igaz is) hogy sok tanult,képzett,tapasztalattal rendelkező ember sem kap munkát,főleg a képzettségének megfelelőt,de egy tuti: képzetlen,tanulatlan,semmihez nem értő ember ma sehova nem kell.Régen elmúltak már azok az idők,amikor egy embert felvettek csak azért egy munkahelyre,mert gyorsan kellett egy ember,és nem nézték,ért-e hozzá.
Igen,volt egy ilyen időszak.Mamámat pl. annó egy egyszerű falusi parasztasszony és egy bognár lányaként pl. az 1950-es években simán felvették egy helyi presszóba,miután pár szóban elmagyarázták neki az alapokat(szimpla kávé,dupla kávé,dupla whisky,stb. jelentése) ,mert ennyi elég volt városon is(ráadásul megyeszékhelyről beszélek).Mindez az 50-es évek végén volt.Ott is dolgozott egész 1984-ig,amikor elment nyugdíjba.
Ma már nem ez a világ van.Ma már presszósnak se vesznek fel akárkit,oda is vendéglátós képzettség kell.
Sőt,amin én tavaly meglepődtem,igazából ahol dolgozom,ott már ilyen képzés is indult,hogy hulladékválogató.Ez is azt mutatja,hogy már a kukások között is szelektálnak,túl nagy a kereslet a szakma iránt,tehát kell valami szűrő.Azt hallottam,hogy az lehet itt helyben kukás,aki ezt a hulladékválogatói képzést elvégzi,azaz legalább 2-esre meg tudja írni a végén a záróvizsgát.
Olajmernok. Ma az indulo fizetes olyen evi $100.000 az Exxonnal. A tobbi olajcegnel is.
Nuklearis mernok. Legalabb 400 uj atomeromu kell a vilagban a kovetkezo 20 evben. A kezo fizetes ma $120000.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!