Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit tegyek, ha meggondoltam...

Mit tegyek, ha meggondoltam magam?

Figyelt kérdés
Debrecen germanisztikára adtam be,de már nem akarom.Sokkal inkább akarok gyerekekkel foglalkozni(tanító,óvodapedagógus lenni) mint tovább folytatni a németet.Nem akarom. Most már leteszem az emelt szintű német érettségit,bár nincs sok erőm hozzá,meg ugye az érettségit,de utána nem tudom,hogyan tovább.
2009. máj. 18. 17:17
 1/4 anonim ***** válasza:
Hát mát max sorrendet módosíthatsz. Ha nem jelöltél be ilyet, megteheted , hogy jársz oda egy évet ahová felvettek (lehet majd talán megszereted) vagy ki is hagyhatsz évet
2009. máj. 18. 17:27
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha nagyon nem akarod, akkor be se iratkozol, hanem megpróbálod a pótfelvételit, ősszel. Tanítóra többnyire nem töltik be az összes helyet, így van esélyed. Ha nem sikerül, akkor jövőre rendes felvételit teszel a tanítóira, addig meg keresel valami állást.

Ha nem sikerül a pótfelvételi, de mindenképp diákoskodni akarsz, akkor eltöltesz egy évet a germanisztikán, aztán jövőre rendes felvételizel a tanítóira, de ekkor egy állami finanszírozott éved ugrik.

2009. máj. 18. 17:38
 3/4 anonim ***** válasza:

Több lehetőség is van. Egyrészt ugye az említett sorrend csere, ha van ilyen megjelölve.

Másrészt el is ronthatod a német felvételit, és pótfelvételivel jelentkezhetsz bárhová (ahol persze hirdetnek pótfelvételit)

Harmadrészt fel is vehetnek a Debrecenibe, ami egy jó hírű iskola, innen bárhova könnyen átvesznek, akár másik szakra is jelentkezhetsz, de leghamarabb asszem fél év után (ebben persze nem vagyok biztos, lehet hogy már most nyáron átjelentkezhetsz, ha felvesznek Debrecenbe).

Negyedrészt felveteted magad Debrecenbe, jársz oda egy évet, aztán tanári modult választasz a második félévben, így 50 kreditnyi pedagógiát vehetsz fel, majd mesterképzésen még ötvenet, és akkor némettanár lesz belőled.

2009. máj. 18. 17:38
 4/4 anonim ***** válasza:
Én tavaly lecsúsztam a jelentkezésről és óvodapedagógiából nem volt pótfelvételi bp-en,úh erre ne alapozz...
2009. júl. 3. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!