Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gyógyszerészek, gyógyszerészha...

Gyógyszerészek, gyógyszerészhallgatók! Milyen munkalehetőségeitek vannak, hol keresitek a legtöbbet, tudtok gyógyszerkutatóként dolgozni vagy más pl. :orvos, vegyész végzettségűeket várnak szivesebben arra a munkakörre?

Figyelt kérdés

2011. dec. 18. 12:01
 1/3 anonim ***** válasza:
19%
Inkább vegyészek dolgonak gyógyszerkutató-ként. A gyógyszerészek nem kapnak olyan erős képzést a kémia területén, hogy kutatók legyenek. A klinikai kutatásokban meg az orvosokat preferálják. Szóval marad a gyógyszertár, esetleg van a kutatási területen kívül még sok munkakör, amit gyógyszerész diplomával be lehet töltni gyógyszergyárban.
2011. dec. 19. 22:11
 2/3 bensdorp ***** válasza:

Az egyáltalán nem igaz, hogy nincsenek a kutatók közt gyógyszerészek... Végző gyógyszerészként lehet gyárban dolgozni (főleg farmakológiai kutatásokban, analitikai laborokban), az egyetemen maradni kutatóként (itt oktatni is kell, de ez áll legközelebb ahhoz, amit Te szeretnél, ha jól sejtem), lehet gyógyszertárban dolgozni (közforgalmú, intézeti vagy galenusi gyógyszertárban), lehet a nagykereskedelembe menni (orvoslátogatók, gyógyszerszállítók) vagy a hatóságokhoz (analitika, törzskönyvezés, gyógyszerellenőrzés).

Ha teljesen biztos vagy benne, hogy a kémia érdekel, az orvostudomány kevésbé, inkább vegyészmérnöknek vagy akár biomérnöknek menj! Az meg pláne nem igaz, hogy nem kapunk olyan erős kémiai képzést, 9-féle kémiai tárgy van a Semmelweis Egyetem Gyógyszerész-tudományi Karán, és még ezután gyógyszertechnológia és biofarmácia 5 féléven át, s emellé jönnek az orvostudományi és egyéb tárgyak.

Legtöbbet gyógyszergyáraknál lehet keresni vagy helyettesítő gyógyszerészként.

Orvosként is lehet kutatni egyetemen, gyárban (állatkísérletes részlegen főleg), de akár a kórházi munkád mellett is.

2011. dec. 21. 14:24
 3/3 anonim ***** válasza:

Tényleg nem kapnak olyan erős képzést kémiából, mint a vegyészek, de ez könnyen belátható, hiszen a vegyészeknek 10 félév kémia van!!!

A vegyész azért vegyész, mert szinte csak kémiát tanul a gyógyszerész meg sok mást is mellette.

Kevesebb kémiát, mint a vegyész és kevesebb biológiát, mint az orvos.

Én elhiszem, hogy mindenkinek az a legjobb és a legtöbb, amit ő tud, de én azt hiszem pártatlan tudok lenni, hiszen gyógyszerész és vegyész diplomám is van! :)

2014. jan. 7. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!