Emberi erőforrások, andragógia?
nincs értelme
műszak
legyen értelmes alapdiplomád
ha az már van
akkor lehet hobbiszakra menni majd utána
ne hallgass a hülyékre. persze,mindenki mérnöknek menjen mi?
andragógiára nagy a kereslet,mert felnőttképzéssel foglakozik,vagy személyüggyel
emberi erőforrások pedig a legerősebb gazdasági szak,nézegesd meg intézményenként a szakirányokat,nagyon sokoldalú
felvin részletesen fent van minden. én is emberi erőforrásokra akarok menni,mert mediátornak,coach-nak,hr-esnek készülök
legerősebb gazdasági szak ??
ez komoly?
pont, hogy a legkomolytalanabb
3. kommentelőnek üzenném, hogy személyüggyel az andragógiások nem foglalkoznak.
,, Akkor miért van emberin nálunk is matek amin ugyan azt tanuljuk mint egy mérnöki szakon...számvitel,statisztika,közgáz tárgyak, pénzügyek stb,stb ha valakinek jó nyelvtudása van mellé Hr el eléggé szép lóvékat lehet akasztani...'' Azért vannak ilyen tárgyak, mert egységes osztatlan képzés alapjait képezik, lévén, hogy ezek gazdasági területeket ölelnek fel. Fontosak.
Én most vagyok harmadéves HR-en. Nem egyszerű és nem is könnyű. Büfészakról még álmodnunk sem lehet.
A 3. válaszoló ott veszti el a hitelét, amikor azt mondja, hogy a legerősebb gazdasági szak a HR. Gondolom nem láttad még, mit tanulnak a pénzügy számvitelesek vagy az alkalmazott közgazdtanosok. Elhiszem, hogy lehet belőle nehéz és színvonalas képzést csinálni, mi több, nem vitatom, hogy el lehet vele helyezkedni, de távolról sem a legerősebb. Az andragógiánál kétségkívül 100x jobb.
7. válaszoló, nem mind1, hogy milyen szinten tanulod az adott tárgyakat. A közgázos matek sokkal lájtosabb mint a mérnöki, hiába tanul meg mindkettő integrálni. Az eleje ugyanaz, igen, no de utána...
Említetted még a számvitelt. A HR-nek maximum egy alapozó tárgy és egy "pénzügyi számvitel" tárgy keretében tanulja, míg egy psz-esnek félig meddig ekörül forog a képzése. Szerinted miért kap egy normális egyetemen számvitel szakirányon a psz-es mérlegképes könyvelői képesítést a HR-es meg nem?
Nekem halálom az ilyen felületes, "mindenbe belekezdünk egy kicsit" jellegű képzések. A legrosszabb pedig az, amikor elhitetik a hallgatókkal, hogy ők ezt tudják, mert tanulták... lehet, hogy egy szakmunkásnál jobban vágod az analízist, én mégsem nevezném ezt speciális tudásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!