Meg lehet tanulni angolt úgy, hogy minden nap több órát angol nyelvű filmeket, műsorokat hallgatunk?
Elképzelhető, hogy megtanulható.
Nos, engem csak magyar nyelvre tanítottak a családban, de nagymamám sokat beszélt szlovákul a szomszédasszonyokkal :D
Sokáig egy mukkot sem értettem belőle, nem is nagyon érdekelt, miről folyik a szó, szótárazni eszembe sem jutott...Aztán egyszer csak azon kaptam magam, hogy egész jól megértem, miről beszélgetnek.De akkor már kb 10 éves lehettem...Az viszont érdekes, hogy bár megértettem, miről beszélnek, megtanultam a szavakat, én magam nem tudtam mégsem szlovákul beszélni,néha megpróbáltam, de elég viccesen jött ki, mert rosszul ragoztam és elég sajátosan szedtem össze a szavakat.
Én is sokszor nekiültem, hogy "megtanulom" az angolt a TV műsorokból,de hamar elment a türelmem.Lehet, hogy gyerekfejjel könnyebben megy az ilyesmi, de gondolom, akkor is évek kellenek hozzá.Az angol tanfolyam sokkal gyorsabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!