Tudnátok nekem mesélni az OKJ-s képzésekről?
Tényleg minden érdekelne.
Ebben az évben végeztem Főiskolát, és sajnos még nem találtam munkát, ezért szeretnék tovább tanulni, mivel a szakmámban sehol sem találok munkát. A többi munkához pedig képesítés kell.
A kérdések: Tudok ingyenes okj-s képzésen részt venni főiskola után ha már elmúltam 22-23 éves? Még sosem voltam okj-s képzésben, és elvileg az elsőt az állam finanszírozza. Vagy rosszul tudom?
Budapesten szeretnék OKJ-s képzést keresni, de mindenhez írtak regisztrációs díjat. Azt ki kell fizetni akkor is, ha államilag finanszírozott képzésen lennék?
Érdekelne szakács, kozmetikus, fodrász, bolti eladó-üzletvezető, iskolatitkár, mérlegképes könyvelő, felszolgáló, stb... képzések.
Van egy ismim aki rendszeresen indít OKJ-s Jedi képesítési tanfolyamokat ha érdekel a dolog.
Amúgy az Okj s tanfolyamok könnyűek általában és ami ilyen támogatott tanfolyam azok általában semmire sem valók.
Nekem van 3 de el is felejtem néha. Őszintén megmondom olyan idióta tanfolyamokat szerveznek amivel elhelyezkedni talán soha se fogsz. De sok sikert addig is jársz valahová és emberek között vagy. Előnyei vannak néha de több nem.
Gyógyszertári asszisztensnek tanulok, elmesélem milyen. Tehát az állam az első OKJ-dat finanszírozza és 22 éves kor alatt (23, ha év vesztes vagy). Regisztrációs díjat minden esetben kell fizetni, de ez nem több 10 ezer pénznél, nálunk mondjuk csak 7ezer volt.
Heti 20 óránk van keddtől péntekig, hétfőt megkaptuk egy olyannak, hogy önálló felkészülés napja. Ez a szak nem épp a könnyűek közé sorolandó, de azt mondom, hogy a kozmetikus és a mérlegképes könyvelő sem az. Már csak azért is nehéznek tartom, mert van viszonyítási alapom, biológiából szereztem alapdiplomát ,csak most mester előtt szerettem volna egy OKJ-t, főleg mivel sajnos a biológia nem a legkeresettebb szak :(
Nálunk nem vizsgák vannak, azaz, hogy a 2. év végén lesz majd, de addig is adnak jegyeket, ez pont úgy megy, mint gimiben: dolgozatok. Az egyetlen különbség, hogy kicsit nagyobb anyagokból kell és persze heti szinten. Ez nekem azért nehéz, mert én mellette dolgozom is.
Na úgy dióhéjban ennyit tudnék mesélni róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!