Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egyetem vagy szakma (Kérlek,...

Egyetem vagy szakma (Kérlek, adjatok tanácsot)?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Még egy évem van ezen kívül vissza a középsuliból, de már most eluralkodik rajtam a pánik, ha a továbbtanulásról van szó.

Egy két-tannyelvű német osztályba járok, ahol az németen kívül matek,angol,töri,magyar,infó,közgazdasági óránk és vállalkozás ismeret óránk van. (A természettudomány tantárgyakat olyan keveset tanultuk, hogy nem lenne értelme tovább menni vele). A közgazdaság pedig egyáltalán nem vonz (és csak 2 évet tanuljuk, szóval szintén rossz döntés lenne azt megpróbálni). Tisztában vagyok vele, hogy egyre csak rosszabbodik a helyzet Magyarországon. A diploma se ér manapság sokat és inkább a szakmával bíró embereket keresik. A némettel szeretnék a legszívesebben kezdeni valamit. Felfigyeltem az OKJ-s tanfolyamoknál az Idegenvezető tanfolyamra, amiben olyan dolgok vannak, amik vonzanak engem. De az OKJ-t ugyebár csak itthon fogadják el.

Ismertek olyan oldalt, ahol a Németországban való szakma tanfolyamokat tudnám megnézni?

Amúgy még a vendéglátásban is gondolkozok néha a jövőmet illetően.

Kérlek, adjatok tanácsokat. Milyen tapasztalataitok vannak? Mit lenne érdemes csinálnom?...

2011. nov. 27. 19:09
 1/3 anonim ***** válasza:

Először is azt tanácsolom, hogy ne higgy el fenntartás nélkül mindent. Tény, hogy a diplomásokat kevésbé keresik, de még mindig feleakkora a munkanélküliség közöttük. Szakmával nehezebb munkát találni és a fizetés is alacsonyabb.

Az idegenvezetést, vendéglátást semmiképp nem ajánlom. Ez a terület nagyon telített, jó eséllyel leszel munkanélküli vele. Keress olyan területet, ami nem ennyire felkapott, telített.

2011. nov. 27. 19:17
 2/3 anonim ***** válasza:

Még egy éved ezen kívül? Tehát úgy másfél éved.

Ha a természettudomány valamely ága vonz és azzal szeretnél foglalkozni, akkor gyerekesen könnyen meg tudsz tanulni egy emelt érettségi anyagot két hónap alatt.

Egy barátom 2 hónap alatt tanulta meg az emelt fizika anyagot közel nulláról és még csak bele sem izzadt és még csak nem is egy zseni.

Ismerek olyat, aki 3 hónap alatt meló mellett az emelt biológiát.

2011. nov. 27. 19:22
 3/3 anonim ***** válasza:

Én az OKJvel kapcsolatban szeretném mondani, hogy ez nem teljesen igaz, hogy nem fogadják el külföldön. Most végeztem vele pár hónapja, és kapsz mellé Europass bizonyítványt, ami elismert. (Német vagy angol nyelven).

Az idegenvezetőivel kapcsolatban csak annyit szeretnék mondani, hogy ha csak egy nyelvet beszélsz, akkor az édes kevés lesz. Minimum angolul beszélned kéne mellette, de szükség van spanyol, olasz és franciára, sőt mostanában oroszra is. Nyáron szerveztem utakat egy buszos cégnek, szóval ez tapasztalat.. Az összes idegenvezetőnk minimum németül és angolul beszélt folyékonyan, plusz egyet még úgy középszinten...

2011. nov. 27. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!