Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kaphatnék tanácsot, ötletet...

Kaphatnék tanácsot, ötletet szakma választással kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Helyzet a következő. Jövőre szeretnék egyetemre/főiskolára menni, de nem tudom, hogy mit válasszak. Két szak érdekel: jogász, had és biztonságtechnikai mérnök. Jó vagyok relatíve történelemből és irodalomból, szeretem is őket, de tartok tőle, nem lenne sok esélyem bekerülni a jogra, maximum levelező kts-re.

A had és biztonságtechnikai mérnök szakból leginkább a katonai szakirány érdekelne, de tartok tőle, hogy az alkalmasságin nem felelnék meg (futni tudok jól, de a többi nem tudom, hogy menne, valamint az egészségügyitől is tartok a szemüveg miatt -3) Másik problémám, hogy nem vagyok túlságosan reál beállítottságú, de NAGYON érdekel az, amit ott taníttanak, valamint szívesen dolgoznék a honvédségnél. De a jog is NAGYON érdekel. Szabadidőmben sokat foglalkozok vele, de ugye ott necces a bejutási lehetőség.

Összegezve a lehetőségek : Jog OLK/ONA, Had és biztonságtechnikai mérnök ANA (katonai)/ ALK (civil)

Adnátok tanácsot?

(Elnézést a helyesírási hibákért!)

2009. júl. 29. 19:21
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én a hadászattal foglalkoznék a helyedben. Akár kikerülthetsz külföldre is és jól kereshetsz.
2009. júl. 29. 19:39
 2/5 anonim ***** válasza:
vagy ha végképp nem tudsz választani jelöld meg mindet, és döntse el az élet mi legyen :) válasszon téged akkor a szakma :) csak itt majd a sorrendet kell eldönteni:)
2009. júl. 29. 19:47
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen nehéz helyzet.
2009. júl. 29. 19:48
 4/5 anonim ***** válasza:
A jogászok éhen halnak. Nincs mese, a másik szakra kell gyúrnod.
2009. júl. 29. 20:41
 5/5 A kérdező kommentje:
Kezd letisztázódni bennem a dolog! Megpróbálom a had és biztek. mérnöki, katonai vonalát, másodiknak megjelölöm ugyan ennek a szaknak a fizetős, civil részét. Mellette majd dolgozom. Köszönöm a válaszokat!
2009. júl. 29. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!