Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Vélemények a szociális gondozó...

Vélemények a szociális gondozó és szervező szakmával kapcsolatban?

Figyelt kérdés
2011. nov. 25. 15:06
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
De mi a különbség a szociális gondozó és ápoló és a szociális szervező között? Azt tudom hogy a szociális gondozó és ápoló középszintű a szociális szervező pedig emelt szintű OKJ-t ad! Mármint miért éri meg a szociális gondozó és ápolót tanulni, amikor a szociális szervező magasabb végzettségű? Szociális szervezővel nem lehet elhelyezkedni gondozóként?
2011. nov. 27. 16:14
 12/16 anonim ***** válasza:

A szociális gondozó tananyagban több az egészségügyi rés, a gondozó-szervezőben több az adminisztrációval, szervezéssel kapcsolatos tétel, bár ezekre nincs túl nagy szükség, főleg rizsa. Igaz, az utóbbi szakma magasabb szintű, érettségi kell hozzá, míg az elsőre elég a nyolc általános - de a gyakorlatban nem igazán tesznek nagy különbséget. Jobb helyeken elvileg más bértábla vonatkozik az érettségizettekre, vagy a nyolc általánost igényló képzettséggel rendelkezőkre - de ezt általában nem tartják be. Vagy (rosszabbik esetben) hátránnyal indul egy magasabb képzettségű, mert nem akarnak neki több fizetést adni.

Szóval - elég nehéz ügy. Próbálj nagyon utána járni - bár nehéz okosnak lenni, mert helyenként változik, és ami most piacképes, lehet, két hónap múlva abszolút piacképtelen lesz. Folyót lehet rekeszteni szociális gondozókból (és szervezőkből)

Egy OKJ szakápoló szerintem többet érne. Ha érettségid van, inkább fősulira lenne érdemesebb menni - igaz, hosszabb, nehezebb, de hosszú távon kifizetődőbb. Sok sikert, akárhogy döntesz.

(A "fogyatékos gondozó" voltam)

2011. dec. 3. 22:50
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezt a terjedelmes választ! Akkor igyekszem inkább más helyeken gondolkodni! :)
2011. dec. 4. 08:47
 14/16 anonim ***** válasza:
Én szociális gondozó szervező vagyok.Hát mit ne mondjak, amikor felelősségről van szó akkor jó vagy amikor meg fizetés emelésről akkor persze nem.Hiába E kategóriás, ha nem kapsz hozzá beosztást akkor betöltheted a végzettséggel a szoc gondozó és ápoló szerepét, természetesen egy alacsonyabb fizetéssel.Szóval nem ér semmit!!!
2011. dec. 12. 20:28
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2011. dec. 13. 08:59
 16/16 anonim ***** válasza:
Köszi -
2017. febr. 3. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!