Ha csecsemőápoló nővér szeretnék lenni hol érdemes tanulni?
Figyelt kérdés
Gyerekekkel szeretnék foglalkozni a gimi után. Milyen iskolát vagy tanfolyamot tudtok ajánlani? Van különbség a csecsemő gondozó és ápoló között? Mit csinál pontosan a csecsemőápoló nővér? Külföldön mennyire keresett az ilyen végzettségű ember? Körülbelül mennyit keresnek ezek a nővérek?
Szívesen olvasnék olyan véleményt is, aki esetleg ilyet végez/végzett. Mennyire találta nehéznek? Nem bánta-e meg? Szereti-e amit csinál még most is?
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
2011. nov. 11. 16:22
1/5 anonim válasza:
Én csecsemőápoló leszek, az idén kezdtem. Együtt vagyunk 1,5 évig a sima ápolókkal és utána szakosodunk, tehát akár még sima ápoló is lehetsz, ha az a része jobban tetszik gyakorlaton. 2. félév szinte végig gyakorlat, 1,5 hónapot leszünk csak iskolában. Ha elég számodra a kettes osztályzat, akkor nem kell megszakadni. Nagyon sok tantárgyunk van (19). Ha jó jegyre hajtasz, akkor sokat kell tanulni. Kinti gyakorlatra csak akkor lehet menni, ha teljesítetted a félévet, illetve az egészségeddel minden rendben. Suliban is van gyakorlatunk, ahol babázunk, beteget látunk el, illetve elsősegélynyújtás. A kinti gyakorlat jelentős része a kórházban lesz, de megyünk bölcsődébe is. Ha csecsemőápoló leszel, akkor kórházban tudsz elhelyezkedni, esetleg orvos mellett. A csecsemőgondozó végzettséggel pedig bölcsiben dolgozhatsz. Ha van még kérdésed, akkor bátran tegyed fel!:)
2/5 anonim válasza:
Én pedig csecsemő gondozónak tanulok, én nagyon élvezem... Ám ezután megyek csecsemő ápolóira is... A csecsemő gondozók bölcsődében vagy óvodában helyezkedhetnek el. Folyamatosan járunk gyakorlatra (minden félévben 5 óvodai és kb. 10 bölcsődei). Az óvodában dajka lehetsz, aki besegít, a bölcsiben pedig te felelsz a gyerekekért. Ezzel el tudsz helyezkedni külföldön is (én is ezt tervezem) egy bentlakásos vagy állami nanny, babysitter vagy ott is vannak bölcsödék is.. de kórházak is, így a másikat is ajánlom... :) Nekem nem nehéz, sem a tananyag, sem a gyakorlat, a gyerekek a legtöbb szeretetet adják. Hogy mennyit keresnél? AZt sajnos nem tudom... én a minimálbér fölött egy kicsivel-ben reménykedem.. :D Én aznap étettem meg, hogy jó helyen vagyok, amikor 20 óvis egyszerre jött oda hozzám és ölelt meg, h végre itt vagyok.. :) Meg az a nap is felejthetetlen, amikor egy kicsi 18 hónapos baba az öledbe ül, beszél hozzád, és a kedvedért kiveszi a cumit a szájából... Ha szeretet a gyerekeket, ezeket a szakokat sosem fogod megbánni!!
3/5 anonim válasza:
viszont sajnos diploma nélkül keveset keres..
4/5 anonim válasza:
Ez a szakma csak érettségivel lehetséges vagy létezik szakiskolás "változat" is?
5/5 anonim válasza:
Budapesten ingyen hol érdemes csecsemő ápolónak tanulni??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!