Ha van egy alapképzéses diplomám részt vehetek további, államilag támogatott alapképzésben?
ha megvan az abszolutóriumod (leállamvizsgáztál)
akkor NEM!
2 azonos szintű diplomád nem lehet államis
Első: abszolutórium nem egyenlő a záróvizsgával! Abszolutórium az, ha a képzési tervben szeplő összes tanegységet teljesíted.
Ha a már meglévő alapképzést államilag finanszírozott formában végezted, akkor már nem lehetsz alapképzésen államilag finanszírozott. De ha költségtérítésesen tanultál, akkor igen.
Köszönöm mindenkinek!
Úgy tudom, hogy az állam 12 félévet támogat.
Ez összesen igaz, vagy csak alapképzésre nézve? Tehát ha én elkezdek egy mesterképzést azt lefolytathatom ingyenesen? Vagy csak akkor ha kevesebb félévet használtam el az alapképzés alatt mint 9 félév? (Tehát fennmarad 4 félév támogatott, ami elég az msc-re)
Összesen 12 féléved van. Abból BSc-re elhasználhatsz a képzési idő + két félévet, az MSc-re is elhasználhatsz képzési idő + két félévet, de a kettő összege nem lehet több, mint 12.
Pl. ha 8 félév alatt lett meg a BSc-s abszolutóriumod, akkor már csak 4 féléved van mesterképzésre. Ha 6 félév alatt abszolváltál alapképzésen, akkor marad 6 féléved mesterképzésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!