Hová mehetnék olasz-szakra?
Vidéken nincsen olyan egyetem, ahol olasz-szak is van? (italianisztika?)
ÉS ha van mi a különbség közte és a fővárosi lehetőségek között?
(ELTE-n van, arról tudok)
PTE, SZTE, DE, NYME, PPKE
ezek "vidékiek": Pécs, Szeged, Debrecen, Szombathely, Piliscsaba
(felvi.hu-n a Szakkereső keresőjébe írd be, hogy mit keresel: alapképzés, romanisztika-olasz szakirány a szaknév (ez a hivatalos megnevezés), nappali munkarend)
a különbség annyi, hogy az ELTÉ-n a legnagyobb a létszám (egy évfolyamon kb. 40-en vagyunk). míg pl. PTE-n kb. 5-8 fő van egy évfolyamon.
a tananyag hát.. eltérő lehet, hogy itt-ott a tanárok pl. melyik nyelvészeti irányzatot, megközelítést tanítják, kérik (ELTÉ-n a tanszékvezető Giampaolo Salvi, aki a modern lingvisztikának a tudósa, ott ez az irányadó..). de mindenhol itáliai történelemről, civilizációról, irodalomról/filmről/zenéről, kultúrföldrajzról, nyelvtanról stb. van szó.
én azért mentem az ELTÉ-re, mert nem szerettem volna filológiai specializációt az olaszon belül, hanem másféle minort: és az ELTE BTK-nak marha nagy minorkínálata van.
üdv,
egy ELTÉ-s olaszos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!