Mely könyvekből tanulnak az egyetemeken a háziorvostanoncok?
Egyetemen nincs olyan, hogy "háziorvostanonc". Minden egyes orvos (a gyerekgyógyásztól az agysebészig) először ÁLTALÁNOS ORVOSI szakot végez, majd utána szakosodik.
Szerintem, ha vkiben nincs kellő elhatározás, akkor megpróbálni sem érdemes. Úgy kell hozzáállni, hogy "ezt akarom csinálni, úgyhogy menni fog".
Egyébként a könyveket felesleges előre beszerezni, mert
- iszonyatosan drágák
- nem kell minden könyvet megvenni
- év elején vannak akciók az egyetemistáknak, ahol jóval olcsóbban be lehet szerezni.
Esetleg érdemes elmenni egy egyetemi könyvtárba, és ott megnézni a könyveket. De ha a 6 év alatt használt könyveket összerakod, szerintem te lesz egy szoba.
De amúgy sincs értelme ennek az előre nézegetésnek csak azért, hogy megnézd bírod-e majd. Mert pl. anno én sem gondoltam, hogy meg tudok tanulni 800 oldalt egy év alatt úgy, hogy mellette van másik két tárgyam is, mégis sikerült.
Most is elég kilátástalannak tűnik az 1000 oldal patológia mellett még a mikrobiosz és a kórélettan, de tudom, hogy meg fogom csinálni és kész.
Egyébként sem csak új dolgot tanul az ember, hanem kap egy alapot, és utána arra épít.
Rendben :) köszönöm a válaszokat :)
A tankönyvekre visszatérve, én lennék olyan elvetemült hogy beszerezném valamely tankönyvet és elkezdeném a készülést. Ennek azért is lenne nagy jelentősége mert technikusi képzésem alatt "nyerek" két évet ami alatt készülhetnék. Így nem csupán szinten tartanám magam, de valamelyest erősíteném is a tudásomat.
A legelső válaszadónak pedig csak annyit mondok, hogy szerintem ha valaki olyan terület felé kacsingat, ahol másokon, az embertársain tud segíteni az dicséretes legyen szó akár egy fogorvosról bőrgyógyászról vagy akármiről. A gyökér jelzőt másokra használnám :)
De mégis milyen tankönyvet? Az orvosi képzésnek van egy jól felépített menete. Nem kezdheted el a közepén, mert nem értesz belőle semmit. Ha meg az alapokkal akarod kezdeni, akkor is kellene hozzá az, hogy vki elmondjon pár dolgot. Elkezdheted magolni az anatómiát, de ha nem érted, nem látod, nem mész vele semmire.
De ha mondasz tantárgyat, akkor mondok könyvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!