Milyen pályát válasszak?
Egyrészt a tagozat gimiben rohadtul nem számít, kb. eggyel több órád van két tárgyból és ennyi. 11.-től úgyis lesznek fakultációk, ott választhatsz majd mit akarsz emelt óraszámba tanulni, miből akarsz érettségizni.
Másrészt azt ajánlom, menj valami reál vagy nyelvtagozatra. Először is mert a nyelv mindenhova kell, abból hátrányod nem lesz, másrészt tapasztalatom szerint a reál profilú osztályokban jobb a színvonal, meg a társaság is (nem akarok megbántani senkit, csak a környezetemben ezt láttam).
Egyébként én se tudtam nyolcadikosan, hogy milyen pályát akarok választani, lövésem se volt még az irányról se. Ezért kerestem általános tagozatot, de a sulikban, ahova akartam menni, minden tagozatos volt, így angol-matekra mentem, és egyáltalán nem bántam meg. :)
Mellesleg a gimikben is vannak emelt oraszámban oktatott tárgyak. Nekem és a fél osztálynak pl matek volt az első két évben aztán faktra mentünk, a másik felének meg biosz volt ugyanígy.
Ahova én jártam ott még diákszínjáttszókör is volt. én jártam is oda mégis gépésznek tanulok. kipróbáltam, megtetszett és 4 évig jártam, de eleinte én is féltem fellépni a deszkákra.
Utólag is belegondolva: hülye lettem volna kihagyni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!