Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » OKJ vagy Diploma, melyik jobb?

OKJ vagy Diploma, melyik jobb?

Figyelt kérdés

Melyikkel érek el többet? Azt mondják már minél több végzettséged van, annál nehezebben tudsz elhelyezkedni... :S Fogalmam sincs milyen szakon menjek tovább...:/ Ha nem muszáj, én se tanulok tovább...:S

18 / l

2011. aug. 27. 10:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Hát ez attól függ, hogy mire mennél. Egy nemzetközi tanulmányok diplomával pl tényleg kitörölheted a s*ggedet, de ugyanez vonatkozik mondjuk egy marketing és reklámszervező asszisztensre.

Viszont a 3. válaszolónak is tökéletesen igaza van, gyógyszerésznek tanulni nagyon jó befektetés, de persze nem ez az egyetlen diploma, amivel jól jársz (messze jobban, mint egy mezei OKJ-vel). Én most gyógyszertári asszisztensnek fogok továbbtanulni és munkám is lesz, bár az is igaz, hogy azért, mert ismerős van a helyi gyógyszertárban :D

2011. aug. 27. 11:01
 12/17 anonim ***** válasza:

Baromi sokan nem vágják mi a helyzet a mostani munkaerőpiacon. Ezáltal sokan ontják a butaságaikat.

Elárulom, a legutolsó, helyen és a legbénább szakon szerzett diploma is sokkal többet ér, mint egy OKJ.

Manapság már a diplomásokkal szeretik feltölteni azokat a helyeket, amiket régebben középfokú végzettségűek töltöttek be.

Lehet itt ezzel jönni, hogy jajj de qrva sok a bölcsész meg ez meg az, ellenben ők sokkal hamarabb találnak valami jó munkát.

És ezt nem most találtam ki, meg lehet nézni:

KSH, ÁFSZ, stb.

2011. aug. 27. 12:03
 13/17 anonim ***** válasza:

Kedves Gabica27!

Tudom, hogy nem tetted szóvá és megbántani sem szeretnélek, de ami neked van diplomád sajnos haszontalan. Igazi büfészak, és hidd el, nem vagy egyedül. Ugyan erre jó a szabad bölcsész szak, a nemzetközi tanulmányok szak, a kommédia szak, és még néhány. Nem bántani szeretnélek, de amikor olvastam hogy neked mind2 van, még sincs meló sejtettem, hogy nem mérnöki diplomát fogsz írni. Ez van :(

Tessék piacképes diplomát szerezni, amivel MUNKÁT lehet végezni, ez a lehető legjobb amit tehetsz, kedves kérdező.

Az OKJ biztos jó valamire, de ahogyan előttem is mondták, ma már a kávéfőző titkárnőnek is diplomája van, ugyanis ezt várják el. Az más kérdés, hogy a titkárnő sem a szakmájában dolgozik (mondjuk nemzetközi gazdálkodáson vagy gazdálkodás és menedzsmenten végzett - tipikus szakok az irodában), de legalább dolgozik. Kegyetlen világ :(

2011. aug. 27. 12:12
 14/17 anonim ***** válasza:
OKJ-s végzettségek közül talán az egészségügyhöz kapcsolódók amikkel még el lehet helyezkedni.Persze ha jó fizetést akarsz akkor kevés....
2011. aug. 27. 14:19
 15/17 anonim ***** válasza:

"Elárulom, a legutolsó, helyen és a legbénább szakon szerzett diploma is sokkal többet ér, mint egy OKJ."

Ezt sajnos tapasztalatból cáfolnám.

2011. aug. 27. 15:32
 16/17 anonim ***** válasza:
Egyébként meg inkább ne mocskoljuk egyiket se.bár a környezetemben (bátyámnak) az OKJ vált be nem jelent semmit.Jól kell választani nem kell lustálkodni és jó ez is az is.
2011. aug. 27. 16:03
 17/17 A kérdező kommentje:
És mi az a szak, amit leginkább keresnek??
2011. aug. 28. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!