Jogi vagy orvosi egyetem?
Hát sztem ha orvos szeretnél lenni próbáld meg. Kémiához mondjuk szerintem is szükség van tanárra, de bioszból talán megoldható tanár nélkül is. Rengeteg jó könyv van, ha nem állsz jól anyagilag, esetleg interneten nézelődj használt könyvek után, vagy a volt sulidban, kérd el olyanoktól akiknek már nincsen rá szükségük. Neten is van egy csomó anyag, érettségiket le lehet tölteni ingyen. Ha felvesznek az egyetemre, utána már ösztöndíj, szoc támogatás meg nemtudom még mik vannak.
Nincs vmi olyan ismerősöd, barátod aki jó volt kémiából? Ő segíthetne neked, nem kellene tanárhoz járnod. Ő, ha nem is ingyen, de olcsóbban fel tudna készíteni, nem?
Szia! Bioszból a mozaikos könyvek a legjobbak, ha ezeket tudod, az elvileg elég. Kémiából ajánlom a Villányi féle ötösöm lesz kémiából-t. Ez egy példatár, amihez van megoldáskötet, amiben ki vannak dolgozva a feladatok lépésről lépésre, szóval tanár nélküli, önálló tanuláshoz is kiváló. Az elméletet pedig a villányi készüljünk a kétszintű érettségire (vagy vmi ilyesmi a címe) című könyvből tudod megtanulni, jól-felépített, átlátható és könnyen érthető a szövege.
Ezekből a könyvekből fel tudsz készülni közép és emelt szintre is. (bioszból és kémiából is)
Ha jó a logikád, kötél idegeid vannak :), és hatalmas elkötelezettséget érzel, akkor mindenképp válaszd az orvosit. Mint hivatás is szebb és izgalmasabb (szerintem), és keresettebb is. Bár én elfogult vagyok, mert én is orvosira készülök. :D
Remélem segítettem.
Sziasztok
Én is mennék az orvosira, kémiát 3 évig, biológiát 4 évig tanultam, abból is érettségiztem. Viszont azt olvastam neten,
hogy az orvosi egyetemen kell a fizika meg matematika is. Ezek nekem sose mentek nagyon jól. Csak azért mondom, hogy ezt a két tantárgyat is kalkuláld be.
Ha neked is az a célod, hogy gyógyíts és jót tégy másoknak, akkor szerintem bevállalható.
A másik nagy kérdés az, hogy munka mellett, felnőttként mennyire esélyes elvégezni az orvosi egyetemet? Csak nappali képzés van,
ami azt jelenti, hogy naponta be kell menni órákra... Az anyagiak még megoldhatók, állami támogatás elvileg minden magyar állampolgárnak jár ingyen az első 12 félév...
könyvtár, felsőbb évfolyamosoktól kérni kölcsön könyvet, ezt is meg lehet oldani...
de munka mellett szerintetek mennyi idő marad az embernek órákra járni, tanulni, gyakorlatra menni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!