Megéri a BME-re menni?

Figyelt kérdés
Érdemes egész hétvégén utazgatni, albérletet fizetni stb. mikor itt Debrecenben is van gépészmérnöki szak? Tényleg ennyivel jobb ott a képzés még ma is? Elvileg ebben a bsc/msc rendszerben nagyjából azért ugyanazt tanítják, nem?
2011. aug. 25. 13:41
 1/5 anonim ***** válasza:

egy cégnél más megítélésben részesülnek attól függően, ki HOL végzett.

azért a BME még mindig egy színvonalasabb képzést nyújt, mint egy vidéki egyetem.

2011. aug. 25. 13:45
 2/5 anonim ***** válasza:

Összehasonlítási alapom nincs, de a BME-re járok gépésznek. Szerintem megéri.

Próbáljuk ki! Menj Debrecenbe és 4-5 év múlva beszéljünk újra (remélem addig sikerül nekem is elvégezni), hogy milyen lehetőségeid vannak a munkaerőpiacon :)

Üdv

2011. aug. 25. 13:46
 3/5 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=L-dxRhmTJvk

igen megéri, a BME-n végezett hallgatók 96%-a azonnal talál állás, ráadásul és ez nagyon fontos általában a munkáltatók keresik meg őket

a DE-n az arány 65%-os sajnos

ha van rá anyagi keret és megteheted akkor menj a BME-re.

én is debreceni vagyok, ott is van gazdasági képzés, mégis feljöttem a Corvinusra és a volt osztálytársaim közül akik hasonló szakon végeztek mint én, háááát nem volt egyszerű munkát találni sajnos...

..egyébként IC-vel csak két és fél óra és nem kell minden hétvégén hazamenni, az egyetemisták általában havi egyzser mennek haza, persze ha nem tudsz főzni akkor ha hétvégén hazamész az anyukák fel tudnak pakolni legalább szerdáig..:o))))

2011. aug. 31. 10:46
 4/5 anonim ***** válasza:

Hogy ugyanazt tanítják, nézd ez egy olyan dolog, hogy elméletileg minden gimiben vagy szakközépben ugyanazt tanítják, de Debrecenben is más az oktatás színvonala ha a Fazekasba jársz vagy a Újkertibe.

Vagy nem mindegy, hogy a Mechwart vagy a tűzoltósággal szemben lévő zugiskola, ahol autószerelést lehet tanulni, biztos tudod melyikről beszélek a Böszörményin

nem is a tűzoltóság hanem a mellette lévő malomiparral szemben

2011. aug. 31. 10:50
 5/5 anonim ***** válasza:

Nincs jelentősége ha Debrecenben akarsz dolgozni a későbbiekben is. Akik Pesten végeznek azoknak a nagy része ott is marad, hidd el nem fognak a BME-sek özönleni Debrecenbe, hogy elvegyék a te munkádat. Ugyanaz pl hogy a Pécsen akar közgazdász lenni, annak nem fog hátrányt jelenteni, hogy ha nem a Corvinuson végez, mivel Pécsen úgyis azok lesznek munkavállalók akik ott végeztek..

színvonal szempontjából nem lehet tudni, milyen különbségek vannak, csak az tudja megmondani aki mindkét helyre járt. csak azért mert az egyiknek nagyobb a neve, nem jelenti feltétlen, hogy jobb is. Debrecenben ugyanúgy képzett oktatók vannak mint Debrecenben, érdemi különbség nem lehet a kettő között, csak mindenki nagyon megszállott ezzel a 'az egyetem amire akarok menni csak második helyen van, most akkor nem lesz munkám?' dologgal, nem így kell felfogni az egészet.

2011. aug. 31. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!