Mihez kezdjek ez után?

Figyelt kérdés
18 éves srác vagyok, 4-5 hónapom van eldönteni, hogy mit akarok csinálni az életem hátralévő részében. Nekem fogalmam sincs, pedig már legalább 3 éve ezen agyalok, és tanácsadónál is voltam 2x, ami szintén nem segített semmit. Teljesen tanácstalan vagyok, nem tudom mihez kezdjek, vagy hogy ezután mi lesz velem. Amúgy nem érdekel egy tantárgy se, meg kb. semmi... Ez a probléma, ezen nem tudok változtatni, mert egyszerűen nem tudom elképzelni magam egyik szakmában sem, mert nem vagyok semmiben jó, vagy tehetséges, és nem érdekel semmi. Hiába mondják, hogy "Minden embert érdekel valami, vagy minden ember jó valamiben", én tényleg semmiben nem vagyok jó, és egy olyan képesítésem sincs amit kamatoztatni tudnék. A suliban 5-ös vagyok, de ez SEMMIT nem jelent az ég adta egy világon, mert semmit nem tudok egy tantárgyból sem, csak magoltam azt valahogy kinyögtem, de semmi értelme kb... Kérdezem én, mihez kezdjek ez után?
2011. aug. 24. 18:11
 1/1 anonim ***** válasza:

Az igaz hogy minden embert érdekel valami :) Ezt nem mindig úgy kell elképzelni hogy érdekel egy tantárgy és utána azzal foglalkozol majd.

Gondolj arra hogy iskolán kívül mit szeretsz csinálni? Szívesen foglalkoznál számítógépekkel vagy inkább a szabadban lennél? Érdekelnek a természet vagy történelmi filmek? Ha barátaiddal vagy bárkivel beszélsz akkor mik a kedvenc beszédtémáid? Van olyan téma az iskolai anyagból ami után szívesen utánanézel? Mi az amit szívesebben tanulsz? Fizikát, matekot szereted? Könnyen megérted vagy csak ha otthon leülsz és külön időt szánsz a megértésére? Történelem? Érdekesnek tartod vagy majdnem elalszol órán? Szívesen foglalkoznál állatokkal? Vagy emberekkel? Közvetlen vagy vagy nem szeretsz sokat beszélni?

Vagy megközelíthetjük úgy is, hogy nagy gondot okozna ha még 6-10 évig tanulnod kellene? Mennyire motivál a pénz?

Ezekre válaszolj, a legjobb ha mindent összeírsz magadnak, és ami a legfontosabb hogy nézz utána hogy egyes munkák pontosan mit takarnak. Lehet vannak olyan munkák amikről nem is hallottál még vagy amikről csak felületesen hallottál és ezért nem vonz.

2011. aug. 24. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!