Van értelme 33 évesen főiskolára jelentkezni? Családos,2 gyermekes anyuka vagyok és az AVF-ra jelentkeznék szociálpedagógia szakra.
Ismerősöm is régi típusú érettségivel felvételizett, azokat asszem máshogy számolják, de nincs külön felvételi, csak azért, mert 15 éves a papírod.
Hogy mennyire nehéz bejutni, nézd meg a tavalyi meg tavaly előtti ponthatárokat: www.felvi.hu
A végzettségért lehet plusz pontokat kapni, a gyerekek után is talán jár valami, ha nyelvvizsgád lenne az lenne a legjobb, meg talán jogsira is adnak valami pluszt, ennek nézz utána alaposan, a felvi.hu-n talán minden fenn van. Türelem kérdése az egész, hogy mindent megtalálj.
És nem késő 33 évesen főiskolára jelentkezni. Lakótársamnak van egy 36 éves osztálytársa, és kicsit fölé jár egy 42 éves fazon is. Az egyetemi lapban meg az volt tavaly, hogy a legidősebb diák, akit felvettek, hatvan akárhány éves, nem juegyeztem meg pontosan...
Szóval tanulni sosem késő. Ha dolgozol, érdemes bepróbálni a levelező és esti képzéseket, anyum munka mellett csinálta meg a levelezőt. Ha meg nappali, próbálj államilag támogatottra bejutni, van egy csomó támogatás, amit meg lehet pályázni.
Szia!
Én csak annyit mondok, hogy IGEN VAN! Én is most, anyaként, családdal, munka mellett döntöttem el, hogy jelentkezek továbbtanulni, (meg is tettem, pont belefértem még a pótfelvételibe) remélem sikerül, és neked is sok sikert a továbbiakban!
Tanulni sose késő, és én szeretek is :)
üdv.
ja,és már közel vagyok én is a 30hoz.
(előző voltam)
szia
ha engem kérdezel (14:29-es vagyok), akkor ez nálam úgy néz ki, hogy mióta leérettségiztem, megcsináltam 3 szakmát, gyerek mellett 2-t, mind OKJ-s.
Egy gyerekem van,aki most 3 éves lesz, tehát még pont idén GYES-es pluszpontokat is kaptam.
Kereskedelemben dolgoztam szülés előtt is, most is, így kereskedelmi közgazdász szakra megyek, terveim is vannak vele.
És még egy kiegészítés, egyedül nevelem.
De szeretek tanulni, és látom az értelmét,így mindent meg fogok tenni, hogy sikerüljön.
örülök :)
ja és egyébként mostmár úgy gondolom, hogy jó, hogy eddig nem mentem tovább, mert most jutottam el arra a szintre, hogy tudom, miért akarom azt tanulni,amit választottam, és nem csak azért fogom ezt tanulni, mert mondjuk a szülők kényszerítenek rá, vagy hogy mivel lehet sokat keresni, divatszakma, vagy ilyesmi.
a felvin egyébként ki tudod számolni a pontjaidat, én is ott csináltam, nem számít, hogy mikor érettségiztél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!