Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Alsós tanár szeretnék lenni!...

Alsós tanár szeretnék lenni! Ez mivel jár?

Figyelt kérdés
Most fogok érettségizni és eldöntöttem, hogy alsós tanár szeretnék lenni (osztályfőnök, aki minden órát tart)! Ez mivel jár? Hány évet kellene a főiskolán tanulni? Hova lenne érdemes jelentkezni? Egy ilyen tanárnak kb mennyi a fizetése? Jó ötlet lenne ez a szak szerintetek? Nagyon sokat kellene tanulni? Elég hozzá az átlagom? 4,3-as? Köszönöm előre is a segítséget!!
2011. aug. 18. 22:24
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Tök mindegy, hogy fejezed ki magad, a lényegen nem változtat....
2011. aug. 19. 13:30
 12/15 anonim válasza:
100%
Én tanítóin tanulok a szegedi egyetemen. Megjegyezném kegyetlen sokat kell tanulni, teljesen kivagyunk merülve a csoporttársaimmal, nagyon nehéz szak. Aki azt hiszi, hogy büfészak és egyebek amit szoktak rá mondani, az csak halandzsa és a köztudatban elterjedt tévhit. Most is beadandót írok, és várjuk már a vizsgaidőszakot, nekünk az a lazítás, mivel három hónapon keresztül hülyéskednek és beadandót zh követ minden héten. Rengeteg óránk van, reggeltől estig bent vagyunk. Szóval aki szeretne egy kicsit dolgozni, az jöjjön tanító szakra és garantált a kimerülés! Az egészet azért szeretem, és azért nem hagytam itt, mert ezt szeretném hivatásomnak, és élvezem a gyerekekkel való foglalkozást. A tanítói nem csak egy főiskolán elvégzett szakma, hanem egy életstílus. Akinek nincs egy kicsi vezetői képessége, azt igen, a szülők szétrágják, megeszik, és az itt is hagyja az egészet. A fizetés valóban kicsi, de ma már melyik szakmával tud elhelyezkedni egy fiatal? Mérnöki, hát van egy válaszom, 5 év múlva annyi mérnök lesz, hogy még a jogászokat is lefogják körözni, és mehetnek a nagy mérnökök is utcát seperni, borítékokat felbontani és a mekibe kiszolgálni a kaját. Mint mi leendő pedagógusok is. Aki pedig nem szeretne tanulni menjen egy munkaügyi központ által meghirdetett 9 hónapos képzésre (Vigyázz! Ott is kell tanulni.) , hátha az menne neki...
2012. máj. 11. 14:21
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Mindenesetre nem hallgattam senkire, mert én is nagyon szeretnék pedagógus lenni, nem fog erről senki lebeszélni, így megjelöltem a tanítói pályát! Szerintem is hülyeség h ilyen meg olyan könnyű, ez a mese, nem, amit te írsz, hisz eleve főiskola a neve, nem lehet egy fősuli egyszerű! Mindenhol tanulni kell! Sok sikert neked is, nekem még majd júliusban derül ki, hogy felvesznek-e! És neked milyen lett az érettségi eredményed?
2012. jún. 14. 23:17
 14/15 anonim válasza:
szia, nagyon érdekelne, hogy sikerült-e bejutnod, hisz most énis ugyanezt a kérdést teszem fel magamnak: alsós tanító szeretnék lenni. ez mivel jár? :)
2012. szept. 18. 16:45
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Én másodéves tanító vagyok az eltén.. Minden mese igaz... a fél életedet az iskolában kell tölteni, hol a fősulin, hol a kihelyezett általános iskolá(k)ban...

Ami viszont nem igaz, az a 290-es ponthatár (mármint az eltére)... 340 körül van inkább, amihez elég jó érettségi kell:)

nekem egy gyenge ötösöm volt, és egy erős négyesem (pár pont és ötös), és ez nem lett elég államira (nincs nyelvvizsgám)

2013. ápr. 21. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!