Alsós tanár szeretnék lenni! Ez mivel jár?
Az nem tanár, hanem tanító, ha jól emlékszem.
Itt megtalálod a leírást, és az intézmények listáját, követelményeket is: [link]
Általában 4 éves az alapszak. Én a Pázmányt ajánlom, ott használható tudást kapsz.
Elég jó az átlagod? Ha megnézed az előző évek felvételi pontjait, láthatod, hogy a pedagógián a legalacsonyabbak.(persze intézményeként más a ponthatár, de nem nehéz bejutni)
Nem kell sokat tanulni. Más szakokon egy sima vizsgán kérnek annyit mint a tanítóin szigorlaton.(tapasztalat)
A fizetés kb. az éhendöglésre elég.
Igen, tanítónak hívják.
Én is tanító szerettem volna lenni, de mégis más mellett döntöttem. Elmondom neked, hogy miért:
- ált. közalkalmazotti bértábla szerint kapnak fizetést (kivéve ha magániskola, ott lehet versenyképes a fizu) emiatt nagyon keveset kapnak, olyan 100e körül, és később sem fog drasztikusan emelkedni (hacsak nem változtatnak ezen)
- sokkal kevesebb tanító kell, mint középiskolai tanár
- rengeteg plusz munkával jár
- a szülőkkel a legnehezebb, mindenbe beleszólnak...
Szerintem az ELTE-n érdemes tanulni a tanítói szakot, de ha megjelenik a HVG Diploma 2012 c. kiadása, vedd meg, mert rengeteg segítséget fog nyújtani :)
Idén, ha jól emlékszem 290 körül voltak a ponthatárok, ami azt jelenti, hogy jövőre két tárgyból (magyar,matek,töri,angol) 75-80%-osra kellene megírnod az érettségit, amire sokat kell majd készülnöd. Ha beszerzel mellé egy nyelvvizsgát is, vagy csinálsz egy emelt érettségit akkor biztosan lesz elég pontod :)
290 ponthoz nem kell 80%-os érettségi.
Nekem nyelvvizsga nélkül volt 81 és 86%- os érettségim az 335 pontot ért.
Nyelvvizsgát mindenképp szerezz! Anélkül jobb helyre nem vesznek fel.
4,3-as átlag nem számít, ha jó érettségit teszel le. Az számít bele jobban.
Középszintű érettségin, ha készülsz rá simán meglesz a 70-80%.
Ha nem tanítói pályát szeretnél ajánlom esetleg a mérnökit. Szinte biztos, hogy kapsz állást és szépen keresnek.
A nejem kiválóan végezte el a Tanítóképző Főiskolát. Elkezdett tanítani. Egy idő után azt vettem észre, hogy egész hétvégén dolgozatokat javít, hülyébbnél hülyébb kérdéseket tesz fel a tankönyvből, amire én sem tudtam válaszolni, semmitmondó értekezletekre járt és a hétvégénket is műsorkészítéssel csesztük el! Mindezek mellett a fizetése pontosan harmada volt az enyémnek és én segítettem neki egy csomót! ... Hát, azóta sokat változott a helyzet (3 gyermeket szült és még itthon van velük), de nem ajánlom, ha nincs egy full gazdag barátod, aki el tudja tartani a családodat, ha jól keresel, ha nem! Ma már úri munka, mert pénzt nemigen lehet vele keresni.
41/F
A kedvencem: Olyat szakot szeretnék, amivel jól lehet keresni és nem kell halálra tanulnom magam.
Semmit nem adnak ingyen! Basszus, te ne is menj inkább továbbtanulni. Az ilyenekkel van tele a felsőoktatás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!