Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit jelent ez pontosan (bővebb...

Mit jelent ez pontosan (bővebben a bejegyzésben)?

Figyelt kérdés

"Főiskolán belül szakváltoztatási kérelmet az az alapképzésben tanulmányokat folytató hallgató adhat be, aki teljesített az A és B modul tárgyai közül legalább 50 kredit értékű tárgyat, felsőfokú szakképzésen részt vevő hallgató esetén 30 kreditértékű tárgyat. Alapképzés esetén az új szak C és D moduljából legalább 90 kreditet és a szakmai gyakorlathoz rendelt krediteket teljesítenie kell."

gazdálkodási és menedzsment szakról szeretnék átjelentkezni pénzügy-számvitelre. a hivatalos tájékoztatóban ez a bejegyzés szerepel az üggyel kapcsolatban. tudnátok segíteni abban, hogy ez pontosan mit jelent? legfőképpen az utolsó mondat érdekel.

2011. aug. 16. 16:59
 1/1 anonim ***** válasza:

Nekem úgy tűnik, ahhoz, hogy átjelentkezhess a másik szakra, a pénzügy-számvitel A és B moduljában lévő tárgyak közül legalább 50 kreditet már előtte teljesítened kell. (Tehát kell ennyi előzetes ismeret ahhoz, hogy egyáltalán beadhasd a szakváltási kérelmet.)

Aztán ha sikeres lesz is a kérelmed, az átvétel után a C és D modulból összesen legalább 90 kreditet, és a szakmai gyakorlatot ott az új szakon kell teljesítened (azaz pl. nem fogadtathatod el kreditátvitellel, hanem mindenképp annak a szaknak a keretében kell elvégezni).

Ebből a szabályzati szövegből nekem legalábbis ez jött le, bár én egy másik egyetemen voltam HÖK-ös, de azért még emlékszem, hogy működnek ezek. :)

Azért a biztonság kedvéért szerintem kérdezz meg valaki olyant is, aki ismeri a sulidban a helyi viszonyokat! Sok sikert! :)

2011. aug. 16. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!