Megéri a különbözetet kifizetni? Részletek a bejegyzésben
Két asus laptop között vacillálok, leírom a két laptop közötti különbséget, hogy szerintetek meg meg-e éri a drágábbat venni:
Tehát az egyik 155k a másik pedig 190k-ért sikerült találni.
A 190ezer ft-os laptop ennyivel tud többet:
Core i3-2310M processzor helyett Core i5-2410M proci van benne. 4gb 1066mhz memória helyett 4gb 1333mhz kit található a laptopban. 320GB helyett 640GB-os HDD
Na ennyiben térnek el, különbözet 35 ezer ft. Szerintetek megéri a drágábbat megvenni? Most azt ne kérdezzétek, hogy mire kell. Ár érték arányban szerintetek milyen?
(VGA mind a kettőben gtx 540 1GB)
Szerintem nem éri meg, az említett i5 -ös proci is csak 2 magos. És az órajele sem magasabb. Ha a vinyó esetleg nem lenne elég, legfeljebb beszel hozzá egy külső vinyót raktározásra.
Ha csak nem vagy valami hard core játékos, elég az i3 -al szerelt is.
Anélkül hogy nem tudom mire kell, nem lehet megmondani megéri e.
Számomra a merevlemez nem mértékadó, mert olcsón lehet külső 1,5-2TB-s vinyókat venni.
Memóriát nem tudom mennyivel másabb 1333 mint 1066...nemhiszem hogy látványosan változna bármi.
Processzor benchmark alapján erősebb a másiknál, igazából elég jelentősen sztem.
Attól függ mire akarod használni...ha olyan programokra amik processzor (3dsmax renderelés, stb) igényesek akkor a drágábbat választod.
Általános célokra az olcsóbbat, és dobsz hozzá egy usb-s vinyót, ha szükséges. Ha játszani akarsz ott meg úgyis a videókártya lesz a mérvadó, és nem a ram meg a proci.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!