Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Újságíró szeretnék lenni?

Újságíró szeretnék lenni?

Figyelt kérdés

Középiskola első osztálya óta az az álmom, hogy újságíró legyek. Jelenleg informatikára járok. Most leszek végzős és el kell döntenem, hogyan tovább. Gondoltam a technikusi képzésre, hogy maradok. Elvégre a tudás sosem árt! Amik közül nem tudok választani: magyar, politológia, történelem szak. Mindenáron tanulni szeretnék. Kommunikációra nem akarok menni, mert az tömegcucc, plusz sokan lebeszéltek róla. Listámon nem áll szívemhez közel. Plusz mostanság kaptam cikkírói szerepet egy online újságban, ami szintén jó gyakorlati lehetőség.

Leírom rövidebben:

technikusi képzés (2 év)

azalatt nem tudom lehet-e OKJ-t is végezni.

Egyetem.

Nyelvvizsga. (Angol terén még hadilábon állok, de már elkezdtem tanulni rá.)

Plusz apukám unokatesója főszerkesztő egy gazdasági lapnál, ő is tudna segíteni. És én is inkább olyan lapoknak írnék szívesen, mint ahol rokonom dolgozik.

2011. aug. 11. 16:17
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha gazdasági lapnál képzeled el az újságírói karrieredet, akkor nyilvánvalóan értened kell a gazdasághoz, ergo valamilyen gazdasági képzést válassz, mellé esetleg újságíró OKJ-t (én nem az info technikusira pazarolnám az ingyenes OKJ lehetőséget), bár ebben a szakmában a tehetség is sokat nyom a latba.

Az általad felsorolt szakokkal - mivel vannak kapcsolataid - elképzelhető, hogy dolgozhatnál gazdasági lapnál, de hogy jó és a dologhoz értő újságíró nem lennél, az tutifix.

2011. aug. 11. 16:36
 2/2 anonim ***** válasza:
Ha középiskolás vagy és érdeklődsz a nyomtatott vagy az online újságírás iránt, akkor szerintem ott a helyed a BKF riportversenyén! Nézd meg a honlapjukat, ott fent van minden infó: [link]
2011. okt. 11. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!