Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Vegyész vagy pénzügy&számvitel?

Vegyész vagy pénzügy&számvitel?

Figyelt kérdés
Most diplomáztam környezetmérnökként. Szeretnék még egy diplomát, mert ennek nem sok értelmét látom sajnos és nem tudom, hogy melyiknek lenne értelme a kettő közül. Vélemény?
2011. aug. 6. 10:55
 1/7 anonim ***** válasza:

A vegyész közelebb állna a jelenlegi végzettségedhez, így könnyebb lenne megtanulni, és gondolom, az érdeklődésednek is jobban megfelel.

A pénzügy is jó, a két diplomát kb. egyenlően értékelném, de teljesen más világ, mint egy mérnöki terület.

2011. aug. 6. 11:10
 2/7 anonim ***** válasza:
Vegyész, és lehetőleg a BME-n.
2011. aug. 6. 11:21
 3/7 anonim ***** válasza:
75%
Elhelyezkedés/fizetés szempontjából kb. ugyanolyan, bár pénzügy-számvitellel többet kereshetsz ha jól csinálod és jó helyen végzed. Viszont a vegyész tényleg úgy hangzik mintha neked jobb lenne, a mostani végzettséged alapján.
2011. aug. 6. 12:37
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Mért nem látod sok értelmét a környezetmérnöknek? Én most oda megyek. Te melyik egyetemen tanultál? És neked mennyira volt nehéz?

2011. aug. 6. 12:43
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A BME-n nincs vegyészképzés, ott vegyészmérnököket képeznek.
2011. aug. 6. 12:47
 6/7 anonim ***** válasza:
59%

Esetleg csinálj egy vegyészmérnök MSc-t, analitika szakirányon.

Analitikusra mindig szükség van.

2011. aug. 6. 13:39
 7/7 A kérdező kommentje:

12:43-asnak.

Én a BMF-en (most már Óbudai Egyetem) végeztem. A képzés szerintem nem túl erős, nem mondanám nehéznek a szakot. Ötösre diplomáztam, úgy hogy dolgoztam mellette. Azért nem látom sok értelmét, mert nagyon kevés környezetmérnököt keresnek.

Egyébként mind a kettő nagyon érdekelne.

2011. aug. 6. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!