Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Pszichológia? Mennyire nehéz?

Pszichológia? Mennyire nehéz?

Figyelt kérdés
Mennyire nehéz? Milyen nehéz egy pszichológiai iskolára pl : ELTE-re bekerülni? Gáz lenne ez a szak nekem? Mivel férfi vagyok. Szlovákián elfogadnák a Magyar országon szerzett diplomámat?
2011. aug. 3. 18:23
 1/2 anonim ***** válasza:

Az, hogy mennyire nehéz relatív kérdés, ha érdekes akkor biztos szívesen csinálod.. sulitól is függ, nyilván van ahol lógatod a lábad, máshol meg kell tanulni rendesen.. az ELTE-re nagyon magas a ponthatár nem tudom pontosan mennyi, de minden évben olyan 430-440 szokott lenni.

Nem gáz fiúként se tanulni.. nincs 'lányos' szakma.. sok fiút ismerek aki pszichológiára jár, szóval nem hiszem, hogy te lennél egyedül a csoportban.

A diplomát elfogadják minden országban, de alapdiplomával nem lehet elhelyezkedni, mindenképp egy mesterképzést is kell csinálod ha pszichológia terülene akarsz elhelyezkedni. Attól függően, hogy mit akarsz csinálni a későbbiekben, lehet, hogy ez is kevés lenne, mert igazi pszichológus csak akkor lehetsz ha van doktori címed.

2011. aug. 3. 20:47
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha tényleg érdekel el fogod végezni. :) Az meg fogy férfi vagy nem hátrány, én is szlovákiai magyar vagyok, 17/F és én is gondolkodom ezen a pályán.

Ha teszel felsőfokú nyelvvizsgát szlovákból vagy más idegen nyelvből az mindjárt +40pont. Tehetsz középfokút is, az talán 24. Úgyhogy sikeres érettségivel és nyelvvizsgával be lehet kerülni. :)

Sok sikert!

2011. aug. 4. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!