Szerintetek sikerülhet-e?
Sziasztok, valószínüleg hülyeségnek tartjátok a kérdésem, bevallom énis kicsit, de szükségem van a bíztatásra.
Szóval most szeptemberbe leszek 11.-es. Általános suliba végig 3mas volt az átlagom, 9 és 10.-be is, a lustaságom miatt, meg régebben sokat kockultam, de most már 17 évesen máshogy látom már a tanulás értelmét, stb. Most szakmunkás iskolába járok, az átlagom miatt... Jelentkeztem most szeptembertől esti érettségi tagozatra, amit ha elvégzek szeretnék főiskolára menni. Jövő nyáron pedig a középfokú nyelvvizsgát szeretném elvégezni. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek sikerülne bekerülnöm egy színvonalas főiskolába? Nagyon nagy vágyam, hogy sikerüljön, és valamire fussam az életben. Nagyon megbántam, hogy kockulással és lustasággal b@sztam el a kamaszkorom elejét :(
Szia!
Minden csak rajtad múlik. Én is elb.sztam a kamaszkorom elejét. Csak én nem konkrétan a kockulással. Nem jártam be, nem tanultam. Pedig általánosban még egész jó volt a bizonyítványom. De most én is megyek érettségire szintén estin, illetve szeretnék majd egy nyelvvizsgát is, plusz egyetem. Milyen szakra szeretnél majd menni?
Egyébként bekerülhetsz, csak akkor tényleg kell figyelned a tanulásra!
Sok szerencsét! :)
19L
Persze, hogy sikerülhet! :)
Idén diplomázott az egyik ismerősöm évfolyamelsőként, aki középiskolában kétszer bukott évismétléssel! :)
Én is megbuktam kilencedikben és most felvettek orvosira. Engem is sokan le akartak beszélni róla, egyrészt, mert tavaly nem vettek fel, másrészt hogy szakközépiskolába jártam, nem gimibibe. Mindenki azt mondta, hogy orvosira egész gimi alatt készülni kell, nem elég az, hogy én a szakközépiskolás hármas átlagommal kitalálom, hogy akkor orvos leszek és ennyi. Azt hittem, hogy ha végre bekerülök, akkor már jobb lesz, de azóta egyfolytában azzal jönnek, hogy oké, hogy bekerültem, de azt el is kell végezni. Csak annyit mondok nekik, igen, tudom... és elengedem a fülem mellett. Mindenki azt hiszi, hogy csak a hasamra ütöttem és kitaláltam, hogy akkor orvos leszek, mert az milyen jól hangzik. De én tudom, hogy tényleg ez akarok lenni és ha törik, ha szakad, elvégzem.
Egyetlen szerencsém, hogy a családom támogat. :)
De párszor padlóra kerültem egy-egy "kedves" szótól, miszerint hülye vagyok, hogy egyáltalán ilyen álmaim vannak. Szóval tanuld meg elengedni a füled mellett a dolgokat, mert engem baromira hátráltatott, amíg nem tettem ezt meg.
A nyelvvizsga nekem 15 hónap alatt sikerült, de én nagyon kínlódtam vele, mert olyan nyelvet voltam kénytelen tanulni, amit szőröstül-bőröstül utálok. Így utólag azt mondom, hogy érdemesebb olyat elkezdeni, ami érdekel, és nem pedig olyat, amit már tanultál. Nekem régi nagy álmom az olasz, de lebeszéltek róla, azt mondták, hogy tanuljam csak a németet, elvégre azt tanulom 12 éve. Gondolnom kellett volna rá, hogy ha 12 évig kettes-hármas voltam belőle, akkor talán hanyagolnom kellene. De itt még hagytam, hogy befolyásoljanak. Szerintem az olasz is meglett volna 15 hónap alatt, mert az érdekel, máshogy álltam volna hozzá.
Szóval ne add fel, nekem is 17 évesen nőtt be a fejem lágya. Most vagyok 20 éves és azt hiszem, végre sínen vagyok. :)
Persze, hogy sikerülhet.Csak tanulj és hidd el, hogy megtudod csinálni.Próbálj bizonyítani azoknak akik nemhiszik el , hogy képes vagy rá.Mutasd meg nekik,csak azért is.
Vagy esetlek kérj egy kis segítséget fentről ;)
Hidd el menni fog :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!