Koli vagy albérlet egyetemen/fősulin, BP-n?
Hát ez elég általános kérdés.
Nem mindegy milyen állapotú a koli és milyen állapotú az albérlet. Hogy lehet őket megközelíteni milyen messze van az egyetemtől és a (bel)várostól.
Nyilván a koli olcsóbb mint az albi, de lehet sokkal kényelmetlenebb. De lehet hogy az albit is sokan (3-4fő) kell bérelni, hogy anyagilag elfogadható legyen.
Tehát ezt így látatlanban nehéz megmondani...
Kérdés mennyire vagy alkalmazkodó, koliban azért jobban el kell viselni a másikat mint egy albérletben. Albiban több az esélyed egy saját kis lyukra (szoba) vagy esetleg arra, hogy a szobát egy emberrel kelljen megosztanod, koliban általában 3-4 ember van a szobában.
Én saját tapasztalaton Győrből: Koli messzemenőkig. 2 hétig voltam albérletben, de olyan szinten borzalom volt, hogy elgondolkodtam azon is, hogy napi szinten lejárok Győrbe (2x140 km, 2x2 óra/nap).
Rohadt drága is volt, és szar hely. Nekem boldogság volt a kollégiumba bekerülni. Állapotra is 100x jobb volt a koli, árban is (8100/hó vs 15000+rezsi/hó) meg az egész berendezés, közösség, minden jobb a koliban.
De van szaktársam, aki 10 percet nem bírna ki a koliban, ő inkább 2x-3x annyit fizet, de albiban lakik...
Pedig szerintem a koliban sincs olyan dolog amit ne csinálnánk meg. Egyedül a dohányzás amit tényleg magunk között is szigorúan veszünk, igaz csak 1 srác dohányzik ő pedig lejárt a dohányzóhelyre. Amúgy füstjelző is van, tehát nem jó játék...)De ugyanúgy tartottunk bulikat, összejártunk, semmiben nem éreztem a kolit hátránynak...
Tudod, kinek a pap kinek a paplan... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!