Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen volt az első napotok a...

Milyen volt az első napotok a főiskolán/egyetemen?

Figyelt kérdés

Ismertetek valakit vagy teljesen idegenek között voltatok? Hogyan illeszkedtetek be? Hogyan ismerkedtetek?

Szeptembertől megyek egyetemre de nem ismerek majd senkit és azt a várost se igazán ismerem ahol van az egyetem (ebben a városban volt legközelebb egyetem a lakóhelyemhez képest). Esetleg tapasztalatokat írnátok? Köszönöm!

18/L

2011. júl. 28. 02:08
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként erre jó a gólyatábor, ott rengeteg emberrel megismerkedhetsz és az egyetem részeivel. A csoportomban én sem ismertem senkit, de talán az első dolog, hogy bemutatkoztok egymásnak, úgy is ugyanaz a terem előtt fogjátok várni az órát, akkor ilyenekkel lehet kezdeni, hogy ki milyen szabadon választható órát vett fel szerintem a sulis dolgok jó kiindulási pontot jelentenek aztán a többi fokozatosan megy magától, egyébként nálunk nagyon el volt rontva a termek számozása azokat keresgettük, meg az egész mindenki számára új volt középsuli után egyetem egy nagy váltásnak számít, mindenki teljesen le volt fagyva, de szép lassan engedett mindenki. Igazából a teljes csoport méretétől is függ,hogy hogyan is tudsz beilleszkedni, én pl kisebb csoportban voltam(magán a szakon nem voltunk sokan) így elég családias lett a lékör. A városnál meg előnyt jelentene ha még a nyáron párszor körbe tudnál nézni ott a nyár folyamán, csak azért, hogy ne legyen annyira ismeretlen.
2011. júl. 28. 09:12
 2/7 anonim ***** válasza:
nem volt semmi különös. én se ismertem senkit, gólyatáborban se voltam. végigültük az órákat, aztán utána a szimpatikusabb szaktársakkal elmentünk egy ismerkedős kocsmázásra. ennyi...
2011. júl. 28. 15:51
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk olyan volt, hogy szeptember elsején beköltözünk, volt egy regisztrációs hét, ami alatt a szobatársamat meg a haverjait megismertem, meg még néhány embert a koliból, így már nem teljesen ismeretlenül fogtam neki az évnek. :D Az első tanítási nap elég rövid volt, volt egy pszichológia szerű óra, ami akkor elég durvának tűnt és délután elmaradt egy közgazdaságtan gyakorlat... Akkor úgy igazából senkinek semmilyen nagy benyomása nem volt, mert tulajdonképpen azt sem tudtuk, hogy milyen teremben/előadóban vagyunk... :D Volt, aki 15 perccel a kezdés után keveredett elő... :D Egyébként vicces volt, mert a közgáz gyakot kistanár tartotta, aki elkezdett táncolni, mert mozgásérzékelős a lámpa, meg zavarában lefejelte a táblát és félre ovasta fel a neveket a katalógusról... :DDD Egyébként annyira sajnos nem emlékszem rá, pedig tényleg kevesebb, mint 1 éve volt, viszont szerettem ez alatt egyetemre járni. :D

20/F

2011. júl. 28. 22:43
 4/7 anonim ***** válasza:

Vicces visszagondolni az első napra. Senkit nem ismertem, ráadásul az otthonomtól 200 km-re költöztem el az egyetem miatt, és ez akkor tudatosult igazán bennem, mikor a szüleim hazaindultak.

A beköltözés napján már összehaverkodtam pár emberrel, másnap (vagy harmadnap?) volt a beiratkozás, úgyhogy arra már nem egyedül mentem. Az egyik villamosra rossz irányba szálltunk fel, és alig találtuk meg az épületet, így talán a bevezető szöveg első 5 percéről lemaradtunk (de semmi lényeges nem történt addig). Másnap voltak az első óráink, az elsőről rögtön sikerült is elkésnem, ekkor már megvolt az épület, csak a terem nem. :D Jó béna voltam, de nem voltam egyedül. Sokan esetlenek az első héten.

2011. júl. 28. 23:28
 5/7 anonim válasza:
figyelj igen, a gólyatábor a legjobb de azon kívül mire is való a mai világ... FACEBOOK
2011. júl. 30. 20:18
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerencse, hogy voltam gólyatáborban, mert amúgy elég nehezen ismerkedek, és így első napon már volt legalább 5 ember, akivel közelebbi kapcsolatba kerültem. Legelső óránk egy 500 fős nagy-előadóban volt, de kb 600-650-en voltunk, és még a lépcsőn sem volt hely :D
2011. júl. 30. 20:59
 7/7 anonim ***** válasza:

Én nem voltam gólyatáborban. A várost ismertem, mert idejártam gimibe, viszont maga a kar épülete egy labirintus volt elsőre. Nem mertem bemenni, hátha eltévedek xD

Első napon beiratkozás volt: ott álltam fél órát az egyetem kapujában hátha jön vmi ismerős arc a gimiből :) Szerencsére egy volt évfolyamtársam jött és hozzácsapodtam.

Az első tanítási napon már elég korán ott voltam a teremnél és állt ott egy lány, elkezdtem vele beszélgetni, jöttek a barátnői és velük is tök jóban lettem :) Velük vagyok a legtöbbet suliban mai napig, velük mászkálok,bulizok.

Aztán félév múlva csoportot kellett váltanom, mert másik szakra átvettek és ott a fiúkkal lettem jóban, mert a lányok eléggé zárkozott bandát alkotnak(4-en vannak), ők jó barátok, én már nem fértem bele,fő témájuk a műköröm problémák - -"

Persze furán néztek rám, h a fiukkal jól elvagyok és ment a pletyka és kombinálás, de nem érdekelnek.

Már csak 1 év és mesterszak :D :D :D

22/L

2011. júl. 30. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!