Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan passzivalhatok? Megeri?

Hogyan passzivalhatok? Megeri?

Figyelt kérdés
Most erettsegiztem, fel is vettek oda ahova legjobban szerettem volna. Örultem neki de akkor megfogalmazodott bennem, hogy en egy evet kulfoldon akarok tolteni au pairkent es az angolt felsöfokon megtanulni. Erdekel a kultura es a nyelv nagy elönyömre valna. Ti passzivalnatok az elsö evet a helyemben? Mi ennek a folyamata esetleg költsege? Az alalmilag tamogatott feleveim nem fogynak? Erröl ki fog tudni, esetleg az egyetemi tanaroknal vagy barkinel emiatt elvaghatom magam? Nem nezik jo szemmel?
2011. júl. 26. 23:39
 1/3 anonim ***** válasza:
nem minden egyetemen lehet az első félévben passziváltatni, ennek nézz utána (pl. kérdezd meg a TOn). Ott szintén meg tudod kérdezni, hogy mi a menete a dolognak, szerintem elég az ETRben/Neptunban beállítani. Ha lehet rögtön az elején passzíváltatni, akkor szerintem megéri, ha van lehetőséged kimenni, hasznos tapasztalat. Állami féléveket nem fogyaszt (a passzíváltatott félévekben nincsen tanulói jogviszonyod). A tanárok max akkor tudhatják meg, hogy te egy évet halasztottál, ha megnézi a halgatói azonosítódat, mert az az évtől is függ, ezért neked picit más lesz, mint a következő években jövő emberkéké, de ha még fel is tűnik bárkinek, akkor is miért kezdene el ezért szívózni? - akkor az már olyan, hogy az bármi másért is elkezdene.
2011. júl. 26. 23:56
 2/3 anonim ***** válasza:
Attól ne félj, hogy elvágod magad, az egyetem már nem középiskola, ott nem ütik az orrukat a dolgaidba, meg nem tartják számon ki mit csinál. Ott már úgy állnak hozzá, hogy felnőtt ember vagy.
2011. júl. 27. 00:06
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is passzíválni szeretnék, és szintén au pair. Csak én 2 hét múlva indulok is, szóval holnap intézem a passzívot. :) Szerintem megéri. Én gondolkodtam még, hogy nem passzíválok és bejárok vizsgázni (levelezős vagyok, nappalin nem indult a szakom), de azt a biztos, ha inkább passzívolok.

2011. júl. 27. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!