Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek mennyi az esélye?...

Szerintetek mennyi az esélye? Meg lehet csinálni?

Figyelt kérdés
Ötös lett az érettségim magyarból, négyes lett németből. Van esélyem arra, hogy az emelt szintű magyar érettségire és a nyelvvizsgára felkészüljek? Konstruktív válaszokat szeretnék! :)
2011. júl. 24. 11:15
 1/3 anonim ***** válasza:
Van esélyed, mindenkinek van, ha rendesen felkészül, de a jegyek nem jelentenek semmit, mert pl 80 % is 5-ös és 99 % is. Azért van különbség. De egyébként a magyar emelt érettségi nagyon távol áll a középszinttől, oda életrajzokat kell tudni, meg ilyeneket, de nézz meg egyet és látod, hogy kb mit kell átnézned. Az OH honlapján fenn van a követelmény, ott konkrétan meg tudod nézni, hogy mit kell megtanulnod. Német nyelvvizsga meg TELC-en nem nehéz, bár én azt mondom arra minél hamarabb kezdj el készülni, esetleg ha épp van rá kereted egy jobb tanárt is beszerezhetsz, ami nem megy azt gyorsan elmagyarázza, valamint szóbelire segítsen felkészülni. De van az az Egy híján húsz c. könyv, azt érdemes lenne beszerezned, könyvtárba is nem egyszer láttam, abban szépen össze vannak gyűjtve tematikusan a szavak, külön jelölve az alap-közép -és felsőfok.
2011. júl. 24. 12:09
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos választ! :)
2011. júl. 24. 13:05
 3/3 Vass Zsuzsanna válasza:
Hol is lehet megnézni a követelményeket? Én is akarok majd ujra érettségizni...remélem nem lesz annyira nehéz....hogyan lehet rá jelentkezni?
2011. júl. 24. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!