Szerintetek be fogják vezetni hogy a frissen diplomázott orvosok ne mehessenek ki külföldre, csak ha visszafizetik a tandíjat?
"elvárható lenne tőlük,hogy itt maradjanak"
Igen? És miért? Tőled pl. ki várja el, hogy itt maradj?
"Közben mint állampolgár,igenis maradjanak itthon, én pénzemből tanulnak,fizetek tb-t"
Ezek szerint akkor mindenkinek kötelező volna itt maradni? Vagy mitől ilyen különlegesek az orvosok, hogy nekik mindent kötelező, neked meg mindent szabad? A te tanulmányaidat is más adójából fizették.
Örülök,h ennyire ráérsz,hogy kiforgasd mások szavait.
Nem azt mondom,h mindenki maradjon itt,de szerintem orvosoknál megfigyelhető egy nagyobb "kivándorlás".Vidéki városban lakom,vidéki kórházzal,és az az elszomorító helyzet van,hogy szinte alig lehet látni fiatal orvost.Például nőgyógyász csak nyugdíjon túli van,mert nincsen utánpótlás.De ez csak egy terület.
A második mondatnál meg nem sikerült a lényeget elkapnod,egyben kellene értelmezni.. Igen,nekem is ti fizetitek az oktatásomat,de én nem fogok pofátlanul elkérni vizsgálatonként 5000-10000 ft-ot azt hiszem.
"de én nem fogok pofátlanul elkérni vizsgálatonként 5000-10000 ft-ot azt hiszem."
Miért, akkor te nem kapsz fizetést a munkádért? Ennyi erővel nálunk a sarki boltos egy pofátlan, mert 800 ft-ért adj a Magnum fagyit. Ezért máshol veszem, ahol olcsóbb!
Keress másik orvost!
Oké,nekem is van egy véleményem,meg nektek is.Én a kérdezőre feleltem,hogy mit gondolok,sajnálom,hogy nem értjük egymást.
De ha már idézgetünk:
"Miért, akkor te nem kapsz fizetést a munkádért?"
De kapok,de a fizetésemen felül senki nem fog borítékokat dugdosni a zsebembe,mert elvégzem a munkát.
"Azért az a pofátlan orvos tanult is valamennyit és meg is érdemli azt a pénzt..."
Nem azt írtam,h több fizetés kellene,hogy ne a te zsebedből kerüljön ki a fizetésük nagyrésze?
"Pedig azt is TE fizetted, TE fizettél adót meg minden, de abba már nem kötsz bele"
Mert nem az volt a kérdés,hanem az orvosok,egyszerű mondatértelmezés.
Nem azt mondom,hogy maradjon mindenki itt,nem is írtam ilyet.
Azt hiszem írtam,h én sem tanulnék X évet a nagy büdös semmiért,ebben a helyzetben én is kimennék,és röhögnék,h mennyit keresek.De ha meg lennék fizetve,azt mondanám,h jé,itt is meg lehet élni,akkor maradok.
ja mondjuk jogos, tényleg nem ez volt a kérdés, én kérek elnézést...mind1 én remélem nem vezetnek be ilyen hülyeségeket, állítsák először talpra az egészségügyet, meglátják mindjárt kevesebben mennek el, ha a fizetést megemelik. A hálapénz egy részről undorító dolog, de csak arról a részről, aki mondjuk követeli, hogy adjanak, másrészről érthető, főleg amikor valaki megmenti a beteg életét, még ha ez kötelessége is, megérdemli. Én bármikor elfogadnám, de nem azért leszek orvos, mert majd kapok egy halom hálapénzt.
Egyébként én akárhogy nézem ezt a dolgot, amit tenni akarnak nem helyes, szerintem ilyet nem lehet, az EU biztos bele fog szólni és nem véletlenül. Ne kényszerítve akarják itt tartani a rezidenseket, hanem intézzék úgy, hogy el se akarjanak menni. Érdekes, hogy minden más országban meg tudják oldani, csak megint itt nem.
Kezdünk végre egy nevezőpontra jutni. :) Ezt próbáltam én is mondani,h csináljanak valamit,hogy itt akarjatok maradni,ha orvos leszel. :)
És igen,akkor legyen hálapénz,ha én neked,vagy valakinek adni akarok,de olyan ne lehessen,hogy közli az orvos,h jajj jönnél szülni,fizessél már x összeget,h ráérjek.
"rengeteg angol nyelvű képzés van M.o-n, vajon miért? Lediplomáznak aztán f@sza diplomával, nyelvtudással elhúznak . Pedig azt is TE fizetted,"
Hülyeséget azért ne mondjunk. Az idegennyelvű képzések kivétel nélkül fizetősek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!