Gépészmérnök vagy anyagmérnök legyek?
A mérnökasszisztens az nem más, mint magának a mérnöknek a csicskása, csak arra jók az ilyen asszisztensképzés fsz-ek, hogy legyen egy utolsó hely, ha nem veszik fel az embert mérnöknek. Amíg a mérnökök után két kézzel is kapkodnak, nem nagyon számít hogy gyakorlatias tudás ide vagy oda.
A "túl sok a diplomás" nem a mérnökökre vonatkozik, hanem a bölcsészekre és jogászokra. Mérnökökből, amik csak diplomások lehetnek, belőlük viszont hiány van.
Anyagmérnökök számára is van állás szép számmal !
Nálunk itt Miskolcon remek képzést kapnál,ha ide jönnél. A hazai anyagmérnök képzést innen kezdeményezték és még most is ez a képzés fő bázisa. Ma már a korábban fenn állt főleg fémes szakirányok mellet megjelentek a polimeres és kerámiás érdeklődést is kielégítő szakirányok. Sőt, akár nanotechnológia is lehet a szakterületedet, amit jelenleg még kevés egyetem mondhat el magáról!
A kar (Műszaki Anyagtudományi Kar) meg ítélése és műszaki felszereltsége, tudós oktatók aránya évről évre egyre jobban javul !
S nem elfelejtendő,hogy ha miskolci anyagmérnök leszel, akkor részesévé válhatsz a Selmecbányáról indult (1735) és máig fenn álló egyedülálló hagyomány rendszerünknek!
Azt elfelejtettem,hogy az anyagmérnökké váláshoz inkább kémia ismereteidet mélyítik el a tanáraink.
Én mikor ide jöttem 1 évet tanultam középiskolában kémiát, informatikusnak készültem, de hála az itteni tanároknak még mindig itt vagyok és nem is olyan rossz eredményekkel!
De,ha még is érdekel a fizika és a mechanika akkor se keseredj el! Ebben az esetben szakosodhatsz képlékenyalakítónak vagy hőkezelőnek. S így rengeteg kovácsműbe, dróthúzó üzembe és más alakító céghez mehetsz, amikből szép számmal van az országban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!