SZIE gépészmérnök VS OE gépészmérnök?
Több kérdésem lenne : :)
Előszöris a kérdésem hogy szerintetek melyik iskolában színvonalasabb az oktatás?( gondolok itt a képzés alaposságára,a diploma értékére,tanárok,vizsgák,gyakorlat, mennyire nehéz bennt maradni,kiesni stb.)
Másdoszor lenne egy olyan kérdésem hogy én most fogok végezni és a SZIE honlapján van egy pontszámíto' kalkulátor miszerint nyernék felvételt államilag támogatott képzésre(nagyjábo'lagosan kitöltöttem kb ilyen lesz az eredményem),de itt hogy megy a felvétel? HA benne vagyok a ponthatárban automatikusan bekeru''lök a szakra vagy esetleg bekerlök az államitámogatottra de pl a másik 100 v 200 embernek több pontja van akkor ők kerlnek be elöttem és akkor engem már csak a költségtérítésesre vesznek fel?
Illetve hogy mennyi esélyem van diplomát szerezni gépészmérnökin erős racionális gondolkodású,átlag 4-5ös fizikával, és egy 3-4es matekkal...?(elég neves műszaki szakközépiskolába járok)
Még annyi lenne hogy hallottam hogy esély van rá hogy az államilag támogatott képzés a felső oktatásban megfog szűnni jövőre...ennek mennyi lehet az igazságtartalma?
Köszönet előre is a válaszolo'knak ;)
Énis a SZIE-re hajlok :)
Főleg h mennyire jólesnének késöbb azok a nyugati kapcsolatok :) arrafele kacsintgatok..
középsulis jegyeid miatt ne aggódj, mindent megtanítanak ott, csak szorgalom kell.:)
amúgy mind1 melyiket választod, mind a kettő jó választás.
a ponthatárokat az oda jelentkezők alapján határozzák meg. van egy irányszám h mennyi embert vesznek fel (mondjuk 50-200) úgy határozzák meg a felvételi pontot h meghúzzák a határt mondjuk 179nél. ilyenkor a 179. ember pontszáma lesz a felvételi pontszám. ha neked az megvan bekerültél.
Szia!
Szie-n végeztem gépészkaron! Szinvonalas az oktatas, nagyon jó a légkör. Matek és mechanika az elején kicsit zúzós de meg lehet oldani. Nekem spec. a kémia nem ment:) ami még kemény az a gépelemek és gépgyártás tech. kérdésedre válaszolva, igen oktatnak gépek programozását, de ha ez jobban érdekel menj mechatronikára. üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!