Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan tovább? mit ajánlotok?

Hogyan tovább? mit ajánlotok?

Figyelt kérdés
ének zene tagozatos gimnáziumi tanuló vagyok. érdekel az ének meg az angol nyelv, ezekből jeles vagyok,jól mennek. tudtok ajánlani ezzel kapcsolatban valami jó egyetemet,főiskolát?
2011. júl. 21. 23:37
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha zene akkor a Liszt Ferenc Zeneakadémia.

Ha angol akkor ELTE- BTK angol szak.

De azért sztm érdemes atöbbi tárgyra is ráhajtanod, mert ez a két tárgy kevés az üdvösséghez.

A Zeneakadémián felvételi is van, zongora /vagy a saját hangszered: furulya, dob stb/ szolfézs és a tanulmányi eredmények adják ki magát az eredményt.

A felvin megnézheted, hogy mik az adott szakokon a követelmények.

Ha zenei vonalon szeretnél továbbmenni akkor kapcsolatok kellenek a diploma után, ha angolra mész akkor tanárként tudsz elhelyezkedni.Egyik sem fizet túl jól.

De ha pl: egy gazdasági szakot választasz nyelvtudással akkor az biztos befutó.

A gazdasági szakokhoz a matek viszont kell.

2011. júl. 22. 09:54
 2/2 anonim válasza:
Szia. Én a helyedben kiköltöznék Angliába. És ott tanulnék egyetemen. De szerintem felesleges egyetemre menned mert a Magyarországon elvégzett diploma csak Magyarországra, az Angliában elvégzett csak Angliába érvényes és elfogadható. Az egyetem mellett jelentkeznék kimittudokra, zenei versenyekre és akkor odakinnt befuthatsz sokféle téren. De itthon nem fogod tudni összehangolni a kettőt. Ja és nem muszály az egész életedet odakinnt leélned pár évet kinnt élsz úgy, hogy van munkahelyed és Chevrolettel és házravalóval + 1 millió forint költöpénzzel jössz haza évek múlva. ;)
2011. júl. 22. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!