Hajlandó lennél költségtérítést fizetni csak azért, hogy ne legyél röghöz kötve?
Nem, mert nem lenne rá pénzem.
De mi garantálja, hogy a diploma megszerzése után lesz munkahelyem? Vagy legyek munkanélküli hónapokig, akár évekig, mert nem tudok elhelyezkedni itthon, külföldre meg nem mehetek?
Nem mehet el pl. egy fordító-tolmács Brüsszelbe magyar szövegeket fordítani az EU-nak? Vagy csak bizonyos végzettségeknél érvényes ez? Ha igen, akkor miért? Miért a kényszer erejével próbálkoznak, és nem a valódi okok kezelésével (pl. a hazai 100ezer Ft-os orvosi bér vs. 1-1,5 mó Ft-os skandináv orvosi bérek - aki saját és családja megélhetéséért aggódik, nyilván gondol a második lehetőségre, és teljesen érthető, racionális döntés).
Nincsen Róza tövis nélkül ugye?
1. szabad munkaerő áramlás az EU-ban, ergo ehhez az EU-nak is lesz egy két szava
2. ha valaki ilyet aláír és mégsme teljesíti és ki kell fizetnie a tandíjat visszamenőlegesen, egy közepes angliai fizetésből két hónap alatt összejön anélkül, hogy nagyon megéreznéd
3. majd biztos egy orosz-francia szakos nyelvtanár aki a szocializmus tőgyén élősködött fogja nekem megmondani, hogy miként és hogyan fogok tanulni, sztm a szüleim és én is fizettem már annyi adót, hogy férjen már bele az oktatásom
4. azt kellene átgondolni, hogy nem a Kodolányi "büfé" Főiskolán kellene a karokat államilag finanszírozottá tenni akár levelezőn is, hanem a Közgázon vagy a BME--n
5. a MSZMP tagja volt, csak meg kell nézni a Wikiben a pályafutását, fogalma sincs arról, hogy milyen munka mellett tanulni és mennyi lemondással jár anyagilag is, mert anno Kádár szociális hálója mindent a feneke alá tett, ne legyünk már féltékenyek arra aki a világban boldogul és viszi a "jóhírünket"
6. azt már nem is mondom, hogy alkotmányba ütközik, ha valakinek nem biztosítják a tanuláshoz és a "szabad mozgáshoz" való jogot-ezt csak azért írtam utoljára, mert az alkotmányt visszamenőlegesen is lehet módosítani NÁLUNK mint erre már voltak példák
7. nem kicsit begyöpösödött teóriát vázoltak fel, gratulálok
ez még a Corvinus megszüntetésénél és feldarabolásánál is vadabb
A válasz írója 70%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 13:54
Tökéletesen igazad van! Ez a nő azt sem tudja mi fán terem az oktatás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!