El lehet végezni egy mérnöki szakot levelező tagozaton?
Én nappalin végeztem mérnökként, levelezőként mondjuk nem hiszem, hogy meg tudtam volna csinálni, mivel nekem fontos volt az, hogy a tanár elmagyarázza a dolgokat. Elég nehéz volt a matek meg az egyéb alapozó tárgyak.
Van villamosmérnök ismerősöm, ott még nehezebb lehet a levelező szak. A sok kapcsolási rajz, áramkörök, programozás elég nehéz, pláne magyarázat nélkül megtanulni.
Én azt mondom, hogy el lehet. Jártam a bme-re pár évet, mielőtt otthagytam, és előadásokra egyáltalán nem, gyakorlatra pedig jóformán csak a legelső félévemben jártam be (akkor nekünk vették fel a felsőbbévesek a tárgyakat, nem választhattuk meg a tanárainkat). Később már tudatosan olyan gyakorlatvezetőkhöz vettem fel őket, akikről köztudott, hogy nem tartanak katalógust. Így sikerült úgy alakítanom, hogy a héten kb. csak 1 nap jártam be. Erre az egy napra sűrítettem azokat a gyakorlatokat, amiket nem tudtam jó tanárhoz felvenni.
Nem csúsztam egy félévet sem, de aztán idő előtt ott kellett hagynom más okok miatt.
Persze kell ilyenkor az összetartás a szaktársakkal, mert nekem is sokszor jól jött, hogy a többiek elmagyaráztak bizonyos dolgokat. Szóval én azt mondom, hogy el lehet végezni.
61%-os író: " Szóval én azt mondom, hogy el lehet végezni."
Akkor miért nem végezted el?
mrénökin egész más matek van, mint kögázon. Pl. diszkrét matek, analízis I, II, III, numerikus módszerek,-stb..nem hinném, h közgázon ilyeneket tanultál volna
Egy immár harmadéves mérnökhallgató, aki sok mindent megélt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!