Ha skandinavisztika szakon végzek, hol tudok elhelyezkedni?
(Ha lehet csak olyan írjon,aki valóban rendelkezik ilyen diplomával,vagy 2 éven belül fog!)
Köszönöm!:)
Én jövőre diplomázom, a skandinavisztika a minorom, de ezzel szeretnék foglalkozni, és ebből fogok MA-ra menni.
Szerintem nem lesz gondod az álláskereséssel, ha rendesen megtanulod a nyelvet, ha rákeresel egy álláskereső portálon az adott nyelvre, meglátod, h elég sok és jól fizető hirdetés van pl. tolmács, fordító, kapcsolattartó számára ezeken a nyelveken. Főleg ahhoz képest, hogy évente kb. 5 olyan ember végez mindegyik nyelvvel, akik azzal is szeretnének foglalkozni. Vagy még annyi sem.
Köszi a választ 2.! :)
Gondolom elég jók lennének az esélyeim diploma után,mert szerintem nem sokan választják ezt a szakot,sőt mi több, nem beszél olyan sok ember svédül vagy dánul,mint mondjuk németül vagy angolul.Vagy tévedek?
Elég magas a ponthatár, szerintem 400 felett van. Legalábbis pár éve tuti úgy volt. Felvin meg tudod nézni.
Egyébként nem, nem valami gyakori nyelvek, bár a svéd kezd felkapott lenni. Sorrendben kb. svéd, norvég és a dán a legkisebb létszámú csoport mindig.
Én svédre járok, arról csak jót tudok mondani.
Egy dános ismerősöm viszont nem szereti annyira azt.
Felvi szoktam nézelődni,de gondoltam egyszerűbb,ha olyat kérdezek meg,aki járatos a témában.
Szóval,akkor a dános nem vmi jó..pedig arra akartam jelentkezni:( bár még van egy évem,addig még gondolkodom rajta.
Oké,köszi a választ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!