Milyen nyelv az olasz?
Könnyű vagy nehéz megtanulni? Milyen tapasztalataitok van az olasz nyelvvel kapcsolatban? Mennyire tanulós nyelv? 2év alatt suliban heti 3 óra számban ,ha tanulja az ember ,akkor 2év után ellehet olyan szintig jutni ,hogy lelehessen tenni a középfokú nyelvvizsgát?
Angol mellé tanácsoljátok az olaszt? Angolhoz viszonyítva milyen az olasz nyelv tanulhatósága?
Angol mellé szerencsés választás (én is így tanultam), mert az olasz végülis újlatin nyelv, az angol meg elég sok latin eredetű szót használ - jól ki tudják egymást egészíteni, segíteni. Persze csak akkor, ha angolból már stabil a nyelvtanod, nem azzal küzdesz.
Két év heti 3 órából még nem lesz nyelvvizsga. Szerintem érdemes felgyorsítani a folyamatot egy nyelvtanárral, később nagyobb óraszámmal, hogy pl. szóbeli területen jusson rád idő. :)
Valóban furcsa lehet, hogy itt ragozni kell, az angolhoz képest nem a szórend játsszik, hanem a végződés. De elég logikus nyelvtana van. Ráadásul, a kiejtés marha gyorsan elsajátítható, azzal nem fogsz sokat szenvedni, ha odafigyelsz még az első hetekben. :D
A harmadikkal egyetértek.:)
Én is angol mellett tanultam középsuliban. Először nekem is kicsit fura volt a ragozás, de aztán belejöttem.:) Azóta nagyon szeretem. Én négy évig tanultam és elsőre meglett a középfokúm. Szerintem is a szorgalomtól függ, hogy meg tudod-e csinálni. Ha szereted és szívesen tanulod, akkor szerintem simán. Hajrá!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!