Melyik szakra érdemes még a leginkább jelentkezni? (lenn)
Szociológia,orosz,földrajz,nemzetközi tanulmányok.
Kb ezek jönnek szóba,szóval az ilyen,hogy menj mérnöknek,meg gazdasági szakokra című válaszok kíméljenek,mert ezekre nem hinném,h jelenkezek,meg,hogy menne el tudnám végezni.
Egy kicsit többet kellene elárulnod magadról:
Mit szeretnél csinálni, hogyan képzeled el a jövődet? Melyik egyetemen tanulnád ezeket?
Nemzetközi tanulmányok ezek közül max. ELTE-n jó, de még ott sem nagyon piacképes. (Jómagam csak a corvinuson ajánlanám elvégezni - én is NT-s vagyok)
Szociológia hát... ha kutató v elméleti szakember akarsz lenni, esetleg szociálpolitika érdekel.
Orosz - tolmácsként, fordítóként még jó is lehet, so-so.
Földrajz - azzal tanításon kívül nem tudom, mit lehet kezdeni, de te biztos jobban tájékozott vagy.
Éppen azokat a szakokat soroltad fel, amiket valószínűleg nem fognak támogatni pár év múlva, ha szétbarmolják a felsőoktatást. A mérnököt, azt fogják, mert kell. Azt mondom, inkább legyen egy jó, piacképes szakmád, a semmire ne szerezz papírt, mert a végén a mekiben, vagy a tescoban fogsz kikötni.
Orosz, földrajz tanárképzésben mehet, az még belefér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!