Milyen tanulási módszereket ajánlanátok?
Figyelt kérdés
Hétfőn érettségizem 5 tárgyból, de néha már úgy érzem, hogy kifolyik az agyam, pedig még rengeteg tétel van hátra. Nagyjából tudok mindegyikről beszélni, de hiányoznak a konkrétumok. Ti hogyan tanultatok? Milyen módszerekkel?2011. jún. 20. 22:20
1/5 anonim válasza:
Leülsz édes,és melegíted a széket.Nincs jó módszer,tanulsz és kész!És ne nyavalyogj,könyörgöm!
2/5 anonim válasza:
Nem rosszból mondtam,komolyan,de inkább ülj le és olvasgasd,biztosan menni fog.Sajnos nincs módszer ami beválik 100 százalékosan,ha pedig van,akkor ahhoz idő kell,hogy kitapasztald.
3/5 A kérdező kommentje:
Reggel nyolctól szinte egész nap ülök és tanulok, olvasgatom, jegyzeteket készitek róla, kis lapokra vázlat és az alapján megpróbálom elmondani. Csak arra lettem volna kiváncsi, hogy más hogyan tanul, milyen módszerrel...Ez nem nyavalygás...De köszönöm szépen a válaszokat.
2011. jún. 20. 23:10
4/5 anonim válasza:
A jegyzetek, ábrák készítése nagyon jó ötlet. Olvasd el a tételt, értelmezd, érts meg minden szót. Ha kell, fogalmazd át a saját szavaiddal. Olvasás után próbáld visszamondani, ami nem megy, azt nézd meg. Aztán újra.
A nehezen megjegyezhető dolgokat kösd valamihez, amiről eszedbe fog jutni.
Amit muszáj, azt magold be (szakszavak, évszámok stb.), de a többinél a legjobb az, ha megérteni, értelmezni akarod.
Nekem ezek váltak be.
Kitartás!!
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm. :)
2011. jún. 22. 11:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!