Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek helyt tudnék...

Szerintetek helyt tudnék állni az ELTE-n? |hosszú lesz|

Figyelt kérdés
Az lenne a problémám hogy olyan középiskolába járok, ahol gyenge a színvonal. Informatikát tanulok,és az osztály 90%-a nem tud semmit és ez eléggé elbizonytalanít. 10. osztályt járom(jártam) és 4,1-es átlagom van, jövőre 4,5 felett szeretnék teljesíteni de lehet hogy ez kevés? Érdemes lenne átiratkozni egy gimnáziumba? Mert úgy gondolom nem mindegy hogy melyik suli által van meg a 400 pont. Amúgy Informatika kart céloztam meg,mert érdekel a programozás,és a matematika.( A programozás TZ-t 20perc alatt megírtam jelesre, míg a többiek 2órán át írták a programot :/ )
2011. jún. 12. 13:19
 1/8 anonim ***** válasza:
Az a baj,hogy az alacsony szinvonalu iskolákban relativ,hogy mit csinálsz meg jelesre. Szerintem ha nagyobb terveid vannak iratkozz át másik iskolába. Bátyám pl nagyon erős iskolába járt,meg is bukott mert nem birta,amig a többiek igen.Átment egy gyenge kerületi gimibe,ahol szinjeles volt,mig a többieknek alig ment. Szóval ezért nem lehet ezt igy megmondani. Eltere amugy csak bekerülni nehezebb nem megmaradni. Szerintem fontold meg,hogy átiratkozol,vagy tanulj sokat,legyen a gyenge suliban és 4,7-es átlagod minimum ( ergo ne legyen hármasod,may egy két négyes ) vagy járj egy külön info-matek orákra,csinálj egy lcdl vizsgát és beszélj nyelveket.:) soksikert.
2011. jún. 12. 13:44
 2/8 A kérdező kommentje:

Rendben, köszönöm szépen! :)

Jövőre jelentkeztem emelt szintű angol,és matek tagozatra.

2011. jún. 12. 13:49
 3/8 anonim ***** válasza:
Vagy, ha nem akarsz az átiratkozással bajlódni, önként is képezheted magad addig is, amíg fel nem vesznek az egyetemre. Szerintem ezzel többre mész. Ott úgyis lesznek bevezető tárgyaitok, amik akármilyen középsuliba jártál, érezhetően nehezebbek lesznek. Nem véletlen, hogy nem nézik pontszámításnál, hogy honnan jöttél, mert egy alap szinten túl majdhogynem mindegy. Az meg, hogy a többiek semmit se tudnak, ne riasszon el. :) Sok sikert!
2011. jún. 12. 14:06
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Én most fejeztem be az első évemet az ELTE-n programtervező informatikus tagozaton.

Igazából nem tudom, hogy ti mit vesztek most a középiskolában infóból, de ha world, excel és társai, akkor lényegében azt részünkről teljesen lényegtelen:) Először is leszögezném, hogy vannak olyan évfolyamtársaim, akik úgy jöttek ide, hogy korábban életükben nem programoztak és mégis sikeresen végzik a tárgyakat, bár azt meg kell hagyni, hogy nem a legegyszerűbb nekik. Én azt tudom javasolni, hogy otthon házilag gyakorolj programozást, elsősorban a C++ nyelvet ajánlom, mert az egyetemen is azt nyomatják nagyon. Tanulhatsz internetről, illetve könyvekből. Illetve belinkelem a programozási alapismeretek nevű tárgy weblapját ( [link] ez a tárgy az amin először elkezdesz programozni az ELTEn és nagyon szájbarágósan elmagyaráznak mindent. Az oldalon fent vannak az előadások anyagai.

Az embereknek komolyabb problémái inkább a matekos tárgyakkal szoktak lenni, az nehezebb, arra mindenképpen érdemes rágyúrnod a suliban!

2011. jún. 12. 14:18
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell parázni attól, hogy gyenge suliba jársz. Én úgy mentem a műszaki egyetemre, hogy 4-es voltam matekból egy gyenge szakközépben. Fizika órákra meg nem jártam be, mert alkesz volt a tanár :)

Ehhez képest az egyik legnehezebb mérnöki karon most már 6. félévben van 4,5 fölötti átlagom. Hogy mi a trükk? Semmi. Eleinte nehéz volt a hiányosságok miatt, de szorgalmas voltam és tanultam. Ha ez trükknek számít, akkor ez.

Tehát azt mondom, hogy teljesen mindegy hogy honnan jössz, ha az egyetemen rendesen tanulsz, akkor nem érhet baj.

2011. jún. 12. 14:20
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az mindegy melyik iskolában szerezted meg a pontokat.Ugyanazt a bizonyítványt kapod.Talán az nem mindegy mennyit kellett tanulnod érte...a komolyabb iskolákban jobban ráállsz arra hogy teljesíteni kell és könnyebben veszed majd az akadályokat az egyetemen.
2011. jún. 12. 14:21
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Jelenleg Pascal nyelvet tanulunk, jövőre Visual Basic és pascal lesz,illetve fogunk robotokat is programozni(100ezres legó robotok) Iskolán kívül már tanulom a C++ nyelvet(fél éve), kicsit nehéz, és szokatlan volt a Pascal után de sokkal jobban tetszik. Pascalban meg már csak szoktam játékokat írni(madár lövöldözős stb.)

2011. jún. 12. 14:26
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha 10.dikes korodban ilyen játékokat írsz Pascalban, akkor azt kell, hogy mondjam, hogy már most többet tudsz programozásból, mint amennyi az egyetemkezdéshez feltétlenül szükséges. Ebben az esetben gyúrj rá a matekra, mert az bizony kemény lesz:)
2011. jún. 12. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!