Szerintetek helyt tudnék állni az ELTE-n? |hosszú lesz|
Rendben, köszönöm szépen! :)
Jövőre jelentkeztem emelt szintű angol,és matek tagozatra.
Én most fejeztem be az első évemet az ELTE-n programtervező informatikus tagozaton.
Igazából nem tudom, hogy ti mit vesztek most a középiskolában infóból, de ha world, excel és társai, akkor lényegében azt részünkről teljesen lényegtelen:) Először is leszögezném, hogy vannak olyan évfolyamtársaim, akik úgy jöttek ide, hogy korábban életükben nem programoztak és mégis sikeresen végzik a tárgyakat, bár azt meg kell hagyni, hogy nem a legegyszerűbb nekik. Én azt tudom javasolni, hogy otthon házilag gyakorolj programozást, elsősorban a C++ nyelvet ajánlom, mert az egyetemen is azt nyomatják nagyon. Tanulhatsz internetről, illetve könyvekből. Illetve belinkelem a programozási alapismeretek nevű tárgy weblapját ( [link] ez a tárgy az amin először elkezdesz programozni az ELTEn és nagyon szájbarágósan elmagyaráznak mindent. Az oldalon fent vannak az előadások anyagai.
Az embereknek komolyabb problémái inkább a matekos tárgyakkal szoktak lenni, az nehezebb, arra mindenképpen érdemes rágyúrnod a suliban!
Nem kell parázni attól, hogy gyenge suliba jársz. Én úgy mentem a műszaki egyetemre, hogy 4-es voltam matekból egy gyenge szakközépben. Fizika órákra meg nem jártam be, mert alkesz volt a tanár :)
Ehhez képest az egyik legnehezebb mérnöki karon most már 6. félévben van 4,5 fölötti átlagom. Hogy mi a trükk? Semmi. Eleinte nehéz volt a hiányosságok miatt, de szorgalmas voltam és tanultam. Ha ez trükknek számít, akkor ez.
Tehát azt mondom, hogy teljesen mindegy hogy honnan jössz, ha az egyetemen rendesen tanulsz, akkor nem érhet baj.
Köszönöm a válaszokat! :)
Jelenleg Pascal nyelvet tanulunk, jövőre Visual Basic és pascal lesz,illetve fogunk robotokat is programozni(100ezres legó robotok) Iskolán kívül már tanulom a C++ nyelvet(fél éve), kicsit nehéz, és szokatlan volt a Pascal után de sokkal jobban tetszik. Pascalban meg már csak szoktam játékokat írni(madár lövöldözős stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!