Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » ELTE vagy Corvinus? (Kérdésed...

ELTE vagy Corvinus? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés
Igazából az itt a nagy kérdés, hogy joggal vagy vendéglátással foglalkozzak-e?.. Melyik szakma a telítettebb? Melyikkel lehet jobban keresni? stb... Érveket és ellenérveket várok :)
2011. ápr. 12. 23:28
 1/6 anonim ***** válasza:

Jelenleg ELTE ÁJK-s vagyok, van Corvinusos és BGF-es turizmusos ismerősöm is.

Ha turizmust szeretnél, a Corvinust felejtsd el, a Corvinus egy jó hírű gazdasági-közgazdasági egyetem, de a turizmus-vendéglátás képzésük nagyon gyenge. Pl. első évben semmi szakmai tárgyuk nincs, se gyakorlat, se semmi. Ugyanazt tanulja, mint pl. egy pénzügy-számviteles. Ezzel szemben BGF turizmuson már elsőtől gyakorlat + gyakorlati órák + szakmai tárgy. Ha turizmus, akkor mindenképp BGF.

Egyébként telítettnek telített, jó kapcsolatok kellenek a jó helyekhez, anélkül valószínűleg a legalján kezded, elég alacsony fizetéssel.

Jog: telített valóban, de vannak olyan speciális szakmai jogok, amelyekből állandó hiány van, meg kell keresni ezeket a piaci réseket, és ilyen irányba szakosodni :) Ha a tradicionális ügyvéd-bíró-ügyész háromszögben gondolkozol, szintén nagyon jó kapcsolatok kellenek az utóbbi kettőhöz, és nagyon jó diplomaátlag (ált. summa cum laudét elvárják), na mg persze egyetemről kikerülve előbb írnok majd titkár leszel, tehát 30 éves korod előtt eléggé valószínűtlen, hogy ténylegesen ügyész / bíró leszel. Ügyvédbojtároknál meg sok a visszaélés, ingyen dolgoztatás... Lényeg: ügyesen, okosan, kitartóan lehet érvényesülni, de nem lesz könnyű.

Melyik érdekel jobban? Az sem mindegy azért :)

2011. ápr. 12. 23:48
 2/6 anonim ***** válasza:
51%

Mind a kettő rettenetesen telitett szerintem. Jogon több elhelyezkedési esélyed talán(!) akkor ha nagyon nagyon jó vagy. No meg nem árt a protekció sem.

L/19

2011. ápr. 12. 23:49
 3/6 A kérdező kommentje:

Bátyám Corvinusra jár turizmus-vendéglátásra, és igazából engem is az érdekel jobban, DE ott van matek. Ami nekem nagyon nem megy + ma mondta egy osztálytársam (ő meg orvosin gondolkozik) hogy a turizmus-vendéglátás áll az első helyen, szóval, hogy oda jelentkeznek a legtöbben. Azért gondoltam a jogra (igen, ELTE-ÁJK), mert ott nincs matek, és igazából más ami érdekelne (média (-> bár egyre inkább elmegy a kedvem attól, hogy Magyarországon ezzel foglalkozzak...) .. annak a szüleim nem örülnének). Tehát marad a jog, de az is érdekel, mert mindig is humán beállítottságú voltam + a nyelvtanulás az ami jobban megy.

Azért most kérdezgetem ezeket, mert 11.es vagyok (13.ban végzem) és azért már el kéne dönteni, hogy hova menjek, bár még van 2 évem..

2011. ápr. 13. 00:03
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ne az legyen a szempont, hogy szüleid minek örülnének és minek nem. Plusz turizmuson nincs annyi matek, csak olyan szinten, mint az összes többi szakon. Nekem is van ismerősöm turizmuson és elég sok jót mesélt róla :) bár ő a BGF-en van.
2011. ápr. 14. 15:08
 5/6 A kérdező kommentje:
Hát de a bátyám meg a Corvinuson nagyon küzd a matekkal :S Pedig ő abból jobb mint én...
2011. ápr. 14. 15:43
 6/6 anonim ***** válasza:

Pusztán azért ne menj jogra, mert ott nincs matek. Ezen is gondolkodj: turizmus, ami jobban érdekel, tehát könnyebben végzed el, jobban teljesítesz, motivált vagy + kevés matek vagy jog, ahol folyamatosan szívatnak, olyan nehéz, mintha 5 éven át matekot kellene tanulnod, s igazából nem vagy elkötelezve.

Bátyáddal összefogtok, ötleteltek, létre hoztok egy vállalkozást, a magatok urai lesztek. A jog elvégzése után még egy igen rögös út előtt állsz, mire elégedett leszel az életeddel.

2011. ápr. 15. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!